Ostali sportovi

23. 04. 2024. 09:02 12

Hrvati tvrde: Svetski prvak napadnut u Beogradu

Kao udarna vest u hrvatskim medijima ovog utorka se pojavila informacija da je u Beogradu napadnut svetski i evropski prvak u kik-boksu iz Hrvatske u kategoriji do 86 kilograma, Nikica Radonić.

Portal Večernji list objavio je da su huligani napali boksera, koji je, kako se navodi, noć proveo u Hitnoj pomoći sa povredama noge, zbog čega je njegovo učešće u nastavku Evropskog prvenstva u Beogradu pod znakom pitanja.

Reč je o mladom bokseru iz Vrgorca koji nastupa za Bokserski klub Split.

On je pobedom protiv Patrika Boruckog iz Poljske izborio plasman u četvrtfinale, ali je pitanje da li će moći da tu i nastupi.

- Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smešteni malo da protrčim i vežbam. U jednom trenutku u parku mi je prišao jedan tip sa leđa sa rečenicom "da vidim kako ti to radiš", dok su me dvojica njegovih pomagača opkolila. Nisam bio sto posto siguran da li jedan od njih ima nož, pa sam se izmakao i prošao kraj ovog, a dok sam kretao sam izvrnuo nogu. Nisam pretrpeo nijedan udarac, ali sam se srušio na nogu i završio u Hitnoj pomoći. Potom sam dobar deo dana proveo u policiji - rekao je Radonić za Slobodnu Dalmaciju.

Kaže da prognoze nisu dobre i da će morati najverovatnije da preda meč četvrtfinala.

- Natekla mi je noga, ne mogu se dobro da se oslonim na nju, da je borba za pet dana - mogao bih da uđem u ring, ovako teško. Nisam očekivao ovo, to su verovatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku, kako su mi posle rekli u policiji.

Iz Bokserskog kluba Split stižu znatno drastičnije reakcije.

- Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog bokserskog saveza i Ministarstva spoljnih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportistima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se diglo na noge u Hrvatskoj i Srbiji. Zar nije tužno da jedan mladi sportista ne može da izađe pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi, a da na kraju mora da strahuje da li će ga ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija - besan je Radonićev trener iz kluba, Zvonimir Giljanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati