Ostali sportovi

Direktno.rs

27. 05. 2020. 16:25 0

"Hoćemo da igramo, ali nam se čini da od toga nema ničega"

Velika neizvesnost vlada u vaterpolu u Srbiji, jer se još ne zna hoće li se prvenstvo nastaviti. U Šapcu nemaju dilemu, u prilog čemu govore reči Nikole Cara, člana Upravnog odbora ovog kluba i pomoćnog trenera, koji je jasno istakao da je cilj Šapčana da se Superliga igra.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim delom sezone?

- Kao sportski kolektiv sa najvišim ambicijama, Vaterpolo klub Šabac uvek teži ka tome da bude bolji iz godine u godinu. Prošle sezone smo uzeli duplu krunu, tako da je to malo teži rezultat da se nadmaši. Generalno ne možemo reći da nismo zadovoljni sezonom do sada, ali da je moglo bolje - moglo je. Ostaje ogroman žal za porazom od Radničkog iz Kragujevca u finalu kupa Srbije, kao i za još nekim ispuštenim bodovima u Regionalnoj A1 ligi - rekao je Nikola Car.

Prvotimci su pre desetak dana prvi put uskočili u bazen posle gotovo dvomesečne pauze. Koliko vas je situacija sa koronavirusom poremetila?

- Prvotimci su se vratili, ušli su već u treću nedelju treninga i polako ih vraćamo u kakvu-takvu formu. Što se tiče cele situacije i ovog netreniranja od dva meseca, mislim da je suvišno i pričati kako to utiče na sportiste, a pogotovo na vaterpoliste. Kao što znate, vaterpolo je izuzetno fizički zahtevan sport i pored toga igra se u vodi, neprirodnoj sredini za čoveka, tako da je to jedan ozbiljan udarac za svakog vaterpolistu. Iz mog iskustva kao bivšeg vaterpoliste, mogu vam reći da, kada napravite pauzu od sedam dana zbog povrede ili bolesti, pa uđete u bazen, imate osećaj kao da niste mesec dana ništa radili, pa vi prosudite sami kako je posle dva meseca.

Kako funkcioniše klub u vreme epidemije?

- Za vreme vanrednog stanja klub je totalno prestao sa radom. Od kada je ukinuto vanredno stanje vraćamo se polako u normalu što se tiče celog funkcionisanja. Krenuli smo prvo sa suvim treninzima na terasi Gradskog bazena u Šapcu sa svim mlađim kategorijama, pa smo polako, kako smo dobijali i druge mere, ulazili i u bazen. Pored prvotimaca, o kojima smo gore pričali, moram pomenuti i mlađe selekcije kojima je ovo takođe veliki korak unazad.

Da li je bilo problema na finansijskom planu?

- Naravno da je bilo. Mislim da većina klubova živi i preživljava od članarina. Vaterpolo klub Šabac ima oko 400 dece koja treniraju u klubu, tako da je to za nas bio veliki finansijski udarac.

Sudbina ovogodišnje Superlige trebalo bi da bude poznata početkom juna. Da li je moguće da se liga nastavi?

- Iskren da budem - ne verujem. Bilo je par sastanaka u VSS na kojima se o tome polemisalo i mišljenja su dosta podeljena, ali sve mi liči na to da se ova Superliga neće ni odigrati.

Koji je Vaš predlog za nastavak Superlige?

- Naš predlog je da se Superliga odigra u punom formatu kako je i trebalo (šest kola i plej-of) i da počne negde polovinom jula i da se završi do 1. septembra.

Da li klub ima "plan B" u slučaju da se sezona prekine?

- Čekamo zvaničnu odluku, ako se ne nastavlja, okrećemo se mlađim kategorijama i sastavljanju tima za sledeću sezonu.

Kakve su ambicije VK Šabac u budućnosti?

- Ambicije kluba su da ostane u samom vrhu srpskog vaterpola i da se ozbiljno posveti svojim mlađim selekcijama kako bi stvorio što više "domaćih" igrača iz svoje škole. Mlađe selekcije su blago svakog kluba i, po mom mišljenju, klub vredi koliko mu vredi i podmladak. Naši mladi ređaju odlične rezultate i ako tako nastave, pred nama je svetla budućnost - zaključio je Nikola Car.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati