Ostali sportovi

Direktno.rs

12. 05. 2020. 17:24 0

Klubovi za nastavak takmičenja, VSS bez odgovora!

Zvanično saopštenje Vaterpolo saveza Srbije zvuči ovako: "U Kući vaterpola danas je održan sastanak čelnika Saveza (predsednik Jelenić, generalni sekretar Marijan, izvršni direktor Đorđević, komesar za takmičenje Perišić) i predstavnika klubova Super lige. Analizirana je trenutna situacija i donet je zaključak da su svi za nastavak takmičenja u predviđenom formatu uz, naravno, potpunu sigurnost kada je u pitanju zaštita od koronavirusa. U narednim nedeljama, u zavisnosti od razvoja situacije, VSS će doneti konkretne odluke vezane za sudbinu takmičenja".

 Dalje u saopštenju se navodi: "Što se tiče mlađih kategorija, takođe je izražena spremnost da, ukoliko kompletna situacija to dozvoli, mogu da se organizuju takmičnja, ali ostaje da se vidi u kom formatu. Konstatovano je da postoje objektivni problemi vezani za situaciju u kojoj su klubovi ostali bez očekivanih prihoda, kao i sa terminima početka rada bazena".

Mora se istaći da u ova teška vremena zadivljujuća je želja kubova i ljudi u istim da se nastavi takmičenje u svim selekcijama u našem najtrofejnijem sportu, međutim isto tako je i vrlo upitna nespremnost matičnog saveza da izloži odgovore na većinu pitanja koji su postavili klubovi, i još uvek nema niti plana niti konkretnih odgovora kako dalje. Sve je u magli I neizvesnosti. Čini nam se da se iza cele ove situacije sa Covid-19 ipak krije određena doza inertnosti VSS, pa i ministarstva omladine i sporta koja se pre svega ogleda u tome što ne postoji terminski plan i plan finasijske pomoći klubovima koji su pretrpeli ogromnu štetu.

Klubovi kao nosioci razvoja vaterpola su u nezavidnoj situaciji, a iz Saveza se ne vidi rešenje!

Kako misle da klubovi sami isfinasiraju takmičenje? Zašto nije traženo posebno mišljenje struke vezano za uslove takmčenja u vodi i sprovođenje treninga, ako se uzme u obzir da je za klubove koji plaćaju termine na bazenima trenažni proces finasijski trostruko skuplji ako se budu pridržavali preporuke od pet sportista na bazen? Pritom je zanimljivo i to što su svetski stručnjaci istakli da je vaterpolo sport sa najmanje rizika posle pandemije koronavirusa.

Ko će finansirati ligu, takmičenja mlađih kategorija, termine na bazenima?

Takođe, tu je i nesklad u reakciji lokalnih samouprava, gde su Kragujevac i Šabac podržali svoje klubove, dok Beograd za svoje još nema rešenja i ne nazire se termin početka priprema, što dovodi do situacije da nemaju svi učesnici lige iste uslove za pripreme i takmičenje! A da ne govorimo o suštinskim pitanjima koja se tiču bliske budućnosti I razvoja vaterpolo sporta kod nas!

Kako dalje u Jadranskoj ligi, da li će se ona igrati?

Da li će Savez pomoći klubovima da u predolimpijskoj godini vrate naše igrače u domaće klubove, jer veliki broj njih je u Evropi ostao bez ugovora? Koliko smo blizu stvaranju ponovo jake srpske lige? Da li nam treba Jadranska liga?

I na kraju, možda i ključno pitanje - kada će se i da li će se produžiti ugovor sa trofejnim selektorom Dejanom Savićem, uzimajući u obzir to da su Olimpijske igre pomerene za sledeću godinu?

Niko nije očekivao odgovore na sva pitanja, ali na neka su odgovori već morali da postoje...

Savez ćuti, struka ćuti, a leto dolazi! Idealna situacija da se podigne imidž srpskog vaterpola, da se igra na otvorenim bazenima, da se utakmice prenose na nacionalnim televizijama! Da se omogući promocija sporta, klubova, igrača, sponzora klubova! Pauzu zbog Covid-19 moglo je i moralo je bolje iskoristiti i nastavak i normalizaciju života dočekati spreman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati