Ostali sportovi

M. Z. [ Izvor: Gardijan ]

26. 03. 2020. 23:03 0

Istrčao maraton, a nije izašao iz stana?! (VIDEO)

Francus Eliša Nohomovic uspeo je u doba pandemije koronavirusa da istrči maraton, i to na nesvakidašnji način, jer je do ovog podviga došao na balkonu svog stana.

Naime, Nohomovic je pretrčao maratonsku normu od 42 kilometra tako što je neprekidno trčao na sedam metara dugačkom balkonu u svom stanu u Tuluzu.

- Ovo sam sve shvatio više kao mentalni, nego kao fizički izazov, ali i komičan u ovoj ludoj situaciji - rekao je ovaj Francuz.

Poput sportista koji su trčali u stanovima u Vuhanu i biciklista koji su uspevali da treniraju zatvoreni u hotelske sobe u Abu Dabiju, Nohomovic, koji živi u predgrađu Tuluza, želeo je da pokaže da je moguće ostati u formi uprkos merama izolacije koje se provode širom sveta.

Takođe je želeo da popravi raspoloženje.

- To je nešto poput pokretanja pomalo blesavog izazova koji sa sobom nosi i humor, kako bismo trenutnu situaciju doživljavali manje dramatično - rekao je on.

Za ovaj poduhvat trebalo mu je šest sati i 48 minuta, a njegovu priču objavio je ugledni britanski "Gardijan". Dodaje i da se brinuo hoće li se komšije žaliti zbog "cupkanja" s gornjeg sprata, ali to se nije dogodilo.

Da podsetimo, u Francuskoj nije zabranjeno trčati napolju, ali ovaj sportista smatra da to nije pametno.

- Ako svi pomisle da bi trebalo da trče i svi to i rade, svi ćemo biti napolju i to neće pomoći nikome, a poruka da se ostane u kući neće imati nikakav uticaj - zaključio je Eliša Nohomovic.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati