Ostali sportovi

Direktno.rs

28. 12. 2019. 17:38 0

Odbojkaški savez Srbije proglasio najbolje u 2019.

Tijana Bošković i Uroš Kovačević proglašeni su za najbolju odbojkašicu, odnosno najboljeg odbojkaša u 2019. godini u izboru Odbojkaškog saveza Srbije.

Boškovićeva je predvodila žensku reprezentaciju do odbrane zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, a za igre na šampionatu ponela je titulu za najkorisnju igračicu (MPV), dok ju je CEV izabrao za najbolju odbojkašicu Evrope.

- Velika čast za mene je dobiti priznanje od Odbojkaškog saveza Srbije za najbolju odbojkašicu Srbije i večeras za najbolju sportistkinju Srbije od strane OKS. Sigurno da će me one motivisati da u narednom periodu dam ono najbolje iz mene - rekla je Tijana Bošković.

Kovačević se takođe sa muškom reprezentacijom popeo na krov Evrope, bio je MVP, a takođe je proglašen za najboljeg igrača Evrope.

Za najboljeg trenera u ženskoj odbojci porgalšen je selektor Zoran Terzić, dok je njegov kolega Slobodan Kovač poneo titulu za najboljeg trenera u muškoj odbojci.

- U Srbiji, zemlji sporta, dobiti ovakvo priznanje je izuzetno velika stvar, velika čast, ali i odgovornost. Naredna godina je olimpijska i preda mnom i mojim igračima je velika obaveza da odemo u Tokio - rekao je Kovač. On je doda da mu sve izgleda kao san, zbog toliko lepih stvari koje je doživeo u kratkom vremenskom periodu.

- Mi sportisti treba to da zaboravimo brzo i koncentrišemo se na ono što dolazi, a nama su kvalifikacije sledeće tako da već radimo na tome da budemo što spremniji, što bolji i da Srbija ima još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju - istakao je Kovač.

Odbojkaški savez Srbije specijalnu nagradu za razvoj odbojke u Srbiji dodelio je Aleksandru Boričiću, predsedniku Evropske odbojkaške federacije.

- Ovo je veliko priznanje za mene, nagrada mnogo znači, bez obzira koje je vrste. Već mnogo godina sam u srpskom sportu, najviše u odbojci. Teško je uopšte doći na postolje i primiti ovakvu nagradu. Uvek je velika konkurencija u srpskom sportu, a ovo je podstrek za neke nove napore i nove podrške srpskim sportistima - rekao je Boričić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati