Ostali sportovi

Direktno.rs

11. 11. 2019. 12:34 0

VATERPOLO Novi Beograd lako sa Valjevom, Vukovi potopili TENT

Bez obzira što je u utakmicu petog kola Prve A lige Srbije Novi Beograd ušao oslabljen za povređenog Tomića i kažnjene Asanovića i trenera Vujasinovića, to nije predstavljalo prepreku da se savlada ekipa Valjeva sa 14:7. Igrač utakmice bio je Marko Manojlović, koji postizao golove, iznudio nekoliko peteraca i asistirao. Do kraja prvog dela je ostalo još dva kola, a o jesenjem prvaku će odlučiti utakmica poslednjeg kola između Novog Beograda i Starog Grada.

Valjevo je već posle 16 sekundi igre imalo priliku da povede iz peterca, ali su gosti pogodili stativu. Novi Beograd je to kaznio već u sledećem napadu, kada je Manojlović postigao gol sa dva metra. Prolazilo je vreme, a nijedna ekipa nije imala ozbiljniju priliku za gol, da bi sredinom prve četvrtine Manojlović postigao i drugi gol u momentima dok je Novi Beograd imao igrača više. To je ujedno bio i rezultat prve četvrtine, u kojoj je Valjevo pružilo dobar otpor domaćinu.

U drugoj četvrtini Novi Beograd kao da je dodao gas i praktično rešio utakmicu, dobivši ovaj deo sa 5:0. Manojlović je dao i treći gol za svoj tim posle još jednog igrača više, a zatim Filipović povećava na 4:1 posle peterca, koji mu je golman Valjeva u prvi mah odbranio, ali je igrač Novog Beograda ipak prvi došao do odbijene lopte i iz drugog pokušaja postigao gol. Filipović zatim postiže i peti gol, udarcem sa spoljne pozicije sa igračem više. I to nije bilo sve, jer Bursać postiže šesti gol iz peterca za Novi Beograd, a Luka sedmi za ekipu Novog Beograda.

U drugom delu utakmice priliku da zaigraju su dobili i mlađi igrači Novog Beograda, tako da je to jedan od razloga zašto razlika na kraju nije bila veća. Žeželj otvara treću četvrtinu golom na asistenciju Filipovića, pošto je uplivao sa krila. Trkulja postiže drugi gol za Valjevo iz peterca. Uzvraća Filipović golom sa distance. Treći gol Valjevo postiže u momentima dok su imali čak dva igrača više. Strelac je bio Vulović.

Filipović je zatim postigao još jedan gol, ovog puta iz peterca za 10:3, dok je Valjevo uzvratilo preko Ićagića šutem sa distance. Manojlović postiže gol za 11:4 iz peterca, koji je nad njim i načinjen. U sledećem napadu Manojlović oduzima loptu igraču Valjeva i povlači kontru, a zatim asistira Filipoviću za 12:4.

Početom četvrte četvrtine, Bojović postiže gol za Valjevo, šraubom sa dva metra. Bašica je realizovao peterac za Novi Beograd za 13:5. Dva i po minuta pre kraja Trkulja postiže svoj drugi gol iz peterca za 13:6. Simović iz kontra napada postiže sedmi gol za Valjevo, a tačku na utakmicu stavlja najbolji strelac Filipović golom u poslednjem minutu sa igračem više za Novi Beograd.

Što se tiče Prve B lige u vaterpolu, u derbiju petog kola Vukovi su lakše nego što se očekivalo savladali u gostima ekipu TENT 14:9.

Dosta toga je rešeno već u prvoj četvrtini koju su Vukovi dobili sa 6:2. U drugom i trećem periodu su dodatno uvećali prednost, dobivši ih sa po 2:1. Domaćin je u poslednjoj četvrtini samo ublažio poraz, dobivši ovaj deo 5:4.

Treba napomenuti da su se Vukovi pojačali pred ovu utakmicu dovođenjem nekoliko igrača, među kojima je i Vitorović, koji je prekomandovan iz Novog Beograda kako bi imao veću minutažu. Upravo je ovaj igrač bio vinovnik incidenta u poslednjem minutu, kada je posle provokacije domaćeg igrača, neprimereno reagovao i uzvratio udarcem, zbog čega je zaradio isključenje bez prava zamene.

U gostujućoj ekipi istakli su se Marković sa četiri gola, kao i Vitorović i Manojlović sa po tri gola. Vukovi su ovom pobedom zadržali maksimalan učinak u Prvoj B ligi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati