Košarka

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 17:38 0

Eksperti EL: Večitima predstoji bitka za plej-of

Evroligin tim stručnjaka, koji čine Igor Petrinović, Džof Džilingem, Havijer Gansedo i Frenki Sahs, procenili su da je branilac trofeja Panatinaikos najjači klub ove sezone u takmičenju, a da je gradski rival "zelenih" Olimpijakos na drugom mestu po kvalitetu.

Iza atinskih velikana, slede Fenerbahče, Real, Barselona, Monako, Efes i Olimpija Milano. Partizan se kotira na devetom, a Crvena zvezda na 12. mestu ove liste.

Stručnjaci Evrolige crno-belima prognoziraju plasman između osme i 13. pozicije u ligaškom delu.

- Najtrofejniji trener u istoriji Evrolige Željko Obradović predvodi tim koji je skoro u potpunosti obnovljen sa mladim i talentovanim igračima. Imati šačicu novajlija u Evroligi (Karlik Džons, Dvejn Vašington, Ajzea Majk, Arijan Lakić) i nekoliko drugih sa samo ograničenim iskustvom u Evroligi (Frenk Nilikina, Aleksej Pokuševski) predstaviće izazov, ali ima i dobre strane - obrazloženje je na sajtu Evrolige.

Ova četvorka predviđa Zvezdi plasman između 9. i 16. mesta.

- Zvezda ima jedan od najjačih timova ikad. Trener Janis Sferopulos može to da iskoristi sa fizičkim karakteristikama u odbrani. Među ključnim pojačanjima su Kodi Miler-Mekintajer, Majk Daum i Ajzea Kenan, dok su se Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić vratili kući. Hoće li Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis spakovati dovoljno poena da Zvezdu uguraju u plej-of? To je pitanje.

Evroliga počinje u četvrtak, 3. oktobra. Partizan u prvom kolu gostuje Baskoniji od 20.30 sati, dok će Zvezda u petak gostovati u Parizu (21).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati