Košarka

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 17:00 2

Nebojša Čović se prvi put oglasio kao predsednik KSS

Dojučerašnji predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, imenovan je za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Čović je u utorak na sedmoj sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, održanoj u svečanoj sali "Kuće košarke”, jednoglasno izabran za naslednika Predraga Danilovića, koji je nedavno završio svoj mandat na mestu prvog čoveka srpske košarke.

Čović je dobio podršku 28 od prisutnih 30 delegata čime je imenovan na mesto predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Izabrana su i četiri potpredsednika KSS. Na funkciju potpredsednika za mušku košarku vraća se naš proslavljeni košarkaš Nenad Krstić, nekadašnja reprezentativka Ana Joković ostaje na mestu potpredsednika za žensku košarku. Potpredsednik za finansije i marketing biće Filip Sunturlić, a potpredsednik za takmičenja biće Darko Jovičić.

- Hvala na poverenju, pred nama je jedan interesantan period, a to znači novi olimpijski ciklus i nadam se da ćemo da nastavimo kontinuitet. Imamo obaveze već u novembru, slede nam kvalifikacije, 2025. imamo Evropsko prvenstvo, 2026. godina nije prazna, imamo kvalifikacije, 2027. je Svetsko prvenstvo, 2028. Olimpijske igre… Treba da postavimo sistem, ne samo za naredne četiri godine, reprezentaciju imamo, treba napraviti zajednički pristup, bez obzira na razlike. Prvi i najvažniji zadatak je da rešimo pitanje selektora u narednim danima. Program postoji i moramo mnogo da radimo, da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Neću da zaboravim, akcija koja počinje sledeće nedelje je da obilazimo regione. Da vam iskreno kažem, nikad nisam bio nečije vlasništvo. Ne dugujem nikom ništa.

- Funkcije su bitne samo ako možemo sa dođemo do pravih ljudi. Polovinom decembra biće Skupština, ako bude trebalo i ranije. Moram da kažem i da u KSS može da bude samo jedan Savez, ne pet, uz uvažavanje svih. Snosimo veliku odgovornost jer smo najveći brend ove zemlje, veći od svih. I taj brend treba da raste. Potrebni su nam trenažni centri. Imaju ih već neki sportovi, mislim da smo zaslužili i mi. Verujem da ćemo imati podršku vlasti i predsednika države, to treba otvoreno reći, jer predsednik naše zemlje izuzetno voli košarku i puno je već dao za košarku. Radio sam ovaj posao u teškim vremenima, nikad nije bilo više para nego sada za sport i košarku i to treba otvoreno reći! Treba i da zaštitimo decu, da se zaštitimo od korupcije, menadžera… - rekao je nakon glasanja i imenovanja novi predsednik KSS Nebojša Čović.

Pod tačkom razno utvrđeni su određene manjkavosti i nejasnoće u Statutu KSS koje su tokom Skupštine ispravljene, pa je jednoglasno doneta odluka da je novi predsednik Nebojša Čović dobio mandat u narednom četvorogodišnjem periodu do 1. oktobra 2028. godine, dok će izbori za delegate Skupštine koji nas očekuju u decembru 2024. biti bez uticaja na ovu činjenicu.

Nebojša Čović je ovom prilikom podneo ostavku na mesto predsednika KK Crvena zvezda i pozvao i ostale da učine isto, saglasno sa Zakonom o sportu koji propisuje nespojivost fuknkcija rukovođenja u više sportskih organizacija. Na mestu predsednika KK Crvena zvezda proveo je 13 godina i u tom periodu klub je osvojio 25 trofeja i potpuno se stabilizovao.

Nebojša Čović je bio predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije 1996-1997. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati