Košarka

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 09:55 0

Jokić i Džordan NAJBOLJI tandem NBA

Koji tim u NBA ima najbolje plejmejkere? Koji najbolju dvojicu bekova? Čija su krila najkvalitetnija? Koji tandem krilnih centara može da napravi najveću štetu protivnicima? I, pre svega – ko ima najboljeg centra uz dovoljno dobru zamenu.

Atletik se bavio ovim pitanjima veoma studiozno. Naravno, na kraju prelomi subjektivnost, ali uz obaveznu gomilu argumenata.

Tako su došli do pet lista, za pet pozicija, sa po 30 timova na svakoj. Srpski igrači se nalaze na svakoj od lista. Želite redosledom, od keca do petice? Ili prvo da vam saopštimo dobru, pa lošu pretpostavku? Možda obrnuto?

Krenućemo, ipak, od dominacije.

Nikola Jokić i Diandre Džordan određeni su kao najbolji centarski tandem u ligi. Čak tu postoji i objašnjenje, jer nekima bolje zvuče Džoel Embid i Andre Dramond.

- Džoel Embid je bolji šuter, dodavač i strelac od Entonija Dejvisa, plus Filadelfija ima bolju bek-ap opciju od Lejkersa. Embid je bolji defanzivac od Nikole Jokića, daleko najslabijeg zaštitnika obruča od svih startnih centara. Ali, Jokić je trostruki MVP, najkorisniji igrač finala koji čini da rezervni centar nije toliko bitan – jer on igra mnogo i ne propušta utakmice.

Posle Embida sa Dramondom, odnosno Dejvisa sa Džeksonom Hejsom, četvrti najbolji centarski duo čine Domantas Sabonas i Aleks Len. Slabu podršku ima Bem Adebajo od Kelela Vera, na visokom šestom mestu je Viktor Vembanjama sa Zekom Kolinsom, novi član Njujorka Karl-Entoni Tauns i Mičel Robinson bi mogli da predstavljaju snagu Niksa… Zanimljivo je da je deveti najbolji po izboru Atletika tandem Minesote, Rudi Gober i Naz Rid, koji je prošle sezone, uz pomoć Taunsa, nekako uspeo da pobedi Nikolu Jokića.

Bogdan Bogdanović je u tandemu sa rukijem, Dajsonom Denijelsom, nije baš cenjen među bekovima. Atlantin duo je rangiran ka 25. mesto, a zanimljiva je pretpostavka da će Bogdanović ulaziti sa klupe – kao i većim delom prošle sezone – kako bi Kvin Snajder imao snagu u drugoj petorci.

Najbolji tandem dvojki ima Minesota – Entoni Edvards i motivisana pridošlica iz Njujorka, Donte Divinćenco. Malo je čudno da su se na drugo mesto popeli Donovan Mičel i Sem Meril iz Klivlenda, iza slede Dalasovi Kajri Irving (pod pretpostavkom da je on bek šuter u poređenju sa Lukom Dončićem) i Kventin Grajms…

Najbolji tandem plejmejkera imaju Maveriksi, Luka Dončić – Spenser Dinvidi, mada se „Atletik“ mučio da li ipak da na vrh stavi Šei Gildžus-Aleksandera u saradnji sa Kejsonom Valasom koji je pokazao da ima talenat da kao rezerva pomogne Oklahomi Siti. Treći su Džejlen Branson i Kameron Pejn, četvrti Stef Kari i Brendin Podziemski.

Na 16. mestu ove liste nalazi se Vasilije Micić, kao rezerva za Lamela Bola. Svesni su i mediji u Americi da Micić vredi više, a i dalje veruju u potencijal Bola.

Ipak, Atletik baš ne veruje u ulogu startnog krilnog centra Majamija Nikole Jovića. Mladi srpski as, sa svojom rezervom Kevinom Lavom, zauzeo je poslednje mesto na listi četvorki.

Na istoj listi najviše se veruje u Janisa Adetokunba i njegovu prvu zamenu u Milvokiju, Torina Prinsa. Iza Grka su aktuelni šampioni sa Bostonom, Džejson Tejtum i Al Horford, treći su Kevin Durent i Bol Bol, četvrti Lebron Džejms i Džered Vanderbilt, Kavaji Lenard i Nikola Batum su peti…

Jedini spisak na kom nema srpskih igrača je onaj gde se ocenjuju najbolja krila. Džejlen Braun i Sem Hauser kao prvaci sa Bostonom su se već dokazali, što se već godinama u Finiksu očekuje od Devina Bukera čija je zamena provereni Rojs O’Nil.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati