Košarka

Direktno.rs

25. 08. 2024. 13:46 3

Basketaši MOĆNO do finala Evropskog prvenstva!

Basketaši Srbije na silovit način su se plasirali u finale Evropskog prvenstva, pošto su u polufinalu ubedljivo savladali Švajcarsku sa 21:10.

"Orlovi", koji su pet puta zaredom osvajali evropsku titulu, obezbedili su tako medalju na šampionatu u Beču, ali se sigurno neće time zadovoljiti. Jer, na najsjajnije odličje jurišaće ove nedelje od 19.30 časova, kada će im rival biti domaćin Austrija.

Petostruki uzastopni šampion Evrope opravdao je ulogu favorita na ovom meču, i to veoma lako.

Prilično dinamično je bilo je od samog starta. Nakon nekoliko promašaja u uvodnim minutima, usledila je serija pogodaka našeg tima. Stojačić je ponovo bio na visini zadatka - sjajno je razigravao saigrače, a onda i pogodio dvojku za velikih 6:1. Imao je naš tim u jednom momentu i 8:2, ali su Švajcarci napravili seriju i prilašli su na dva poena zaostatka 8:6.

U nastavku su naši momci preuzeli stvari u svoje ruke. Barać je prekinuo nalet "sajdžija", a Strahinja Stojačić spektakularnim zakucavanjem donosi Srbiji ponovo četiri poena prednosti.

U nastavku je viđena maestralna igra našeg tima, za sve su se pitali na terenu. Potpuno su zatvorili protivnika, pogađali iz svih pozicija i na kraju zasluženo zabeležili ubedljiv trijumf od 21:10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati