Košarka

Direktno.rs

24. 08. 2024. 15:37 0

Basketaši u polufinalu Evropskog prvenstva!

Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u četvrtfinalu sa 21:16 savladali olimpijskog prvaka Holandiju. Naši momci će se za plasman u finale boriti u nedelju od 13.25 časova, kada će im rival biti Švajcarska.

Briljantno su odigrali naši basketaši i pokazali da su još uvek među najboljima u ovom sportu, što potvrđuju i pet uzastopnih titula prvaka Evrope.

Bolje je olimpijski šampion započeo meč. Najbolji igrač Holanđana Vorti de Jong ubacio je uvodna dva poena, koja su dala sigurnost "lalama", a nakon dva minuta igre Holandija je vodila sa 5:2.

Srbiju je dvojkama u igri držao Kojić, ali je De Jong imao odgovor, dok je Holandija posle koša Jaringa stigla do 8:4.

Pokušao je lider naše reprezentacije Stojačić da trgne petostrukog uzastopnog prvaka Evrope sa dva sjajna prodora i polaganja na koje se nadovezala još jedna Kojićeva dvojka kojom smo izjednačili na 9:9.

Međutim, ponovo je nezaustavljivi De Jong uzeo stvari u svoje ruke i dvojkom vratio prednost osvajaču zlata iz Pariza. Shvatio je Stojačić sjajnu partiju De Jonga kao izazov i uzvratio dvojkom za novo izjednačenje - 12:12.

Posle polaganja Baraća konačno smo poveli sa 13:12 i ušli sa vođstvom u poslednja četiri minuta meča. Bio je inspirisan Stojačić, ali se De Jongu priključio Slater, što je Holanđane držalo u egalu - 16:16.

Uspeli su evropski šampioni da se odlepe u samom finišu zahvaljujući mirnoj ruci Kojića, koji je ubacio dva "penala" i odveo nas na 19:16.

Posle slobodnog bacanja Brankovića Srbija je overila plasman među četiri najbolje selekcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati