Košarka

Direktno.rs

11. 08. 2024. 13:49 4

Pešić: Trebalo je da igramo finale sa Nemcima...

Košarkaši Srbije stigli su ove nedelje u Beograd, a na konferenciji za štampu obratili su se selektor Svetislav Pešić, kao i kapiten Bogdan Bogdanović, ali i Ognjen Dobrić.

Pešić je na početku obraćanja izrazio zahvalnost svima koji su bili uz nacionalni tim.

- Zahvalio bih se svima na podršci u Parizu koju smo osetili od naših navijača i to je nešto što nas posebno raduje jer su to ljudi koji vole i poznaju košarku i ne žive samo od košarke već za košarku. To je za nas zadovoljstvo. Zahvalio bih se igračima, javno, Bogdanu kapitenu... Nema uspeha bez zajednice. Taj naš put nije uvek bio lagan jer je za velike stvari u sportu potrebno mnogo odricanja, prolazi se puno prepreka i mislim da je ekipa napravila atmosferu... Ne ono što biste vi da čujete, već pričam o zajedničkom putu do cilja - rekao je Pešić i dodao:

- To je ekipa koja je generacijski građena, 7 ili 8 igrača su iz iste generacije. Nema slučajnosti u sportu, oni su zajedno prošli selekcije na čelu sa malo starijim Bogdanom i momcima koji su malo mlađi kao Petrušev ili Nikola Jović. Ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti i ja sam ponosan na njih.

Nastavio je da govori o tome koliko mu je zadovoljstvo da radi sa ovom generacijom.

- Najveću sreću doživljavam što sam radio sa njima jer su napravili takav balans između sebe i bilo je teško da se izdrži, a oni su uspeli. Nije samo talenat, već i mentalni sklop i izdržljivost. Te dve, tri utakmice iz Pariza... To nikada nije bilo. Sve je bilo teško i izazovno. Ovo je bio najbolji turnir u istoriji i ja sam to pre početka i rekao.

Još jednom je podvukao da bez velikog truda nema ni uspeha.

- U sportu kao i u životu, ako imaš cilj i nije lako doći tamo, on će te motivisati i dati ti emotivnu i mentalnu snagu da izdržiš i da se na neki način odrekneš nekih stvari, lepih stvari preko leta i da budeš sa ekipom. Završi se utakmica, a ne postoji ništa drugo već sledeća utakmica. To je teško izdržati i ovi momci su to uradili, baš kao i u Manili. Ja sam kao trener iz istih razloga ostao, to je nešto sa čim se ja ponosim i zato im javno čestitam na takvom odnosu i na svemu što su uradili ne samo ove godine. Postoji tu kontinuitet i drugarstva i svega. Radi se zajedno, moram da kažem. Dobijao sam i primedbe i kritike i dobre i loše predloge - naglasio je Pešić.

Komentarišući izjavu selektora Nemačke Gordona Herberta, koji je istakao da je "pancerima" Srbija bila najteži rival na Igrama, Pešić je dodao:

- Po svemu što je viđeno na turniru, da ne ulazim u dublju analizu, finale je trebalo da igraju Srbija i Nemačka.

Bogdan Bogdanović je istakao:

- Nismo znali koji su nam dometi, ali smo verovali. Svi su stavili tim ispred ličnih interesa. Izgradili smo zajedništvo. To nam je mnogo pomoglo - istakao je kapiten.

Ognjen Dobrić je naglasio da je bilo teško spremiti se za meč sa Nemačkom.

- Bilo je teško da se vratimo posle poraza od Amerike, ali smo znali šta je cilj. Skupili smo se, odigrali odličan meč i stigli do medalje - rekao je Dobrić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati