Košarka

Direktno.rs

06. 08. 2024. 12:39 0

Nemačka poslala Janisa kući: Šampion sveta u polufinalu OI

Aktuelni svetski prvak Nemačka pobedila je Grčku u četvrfinalu Olimpijskih igara rezultatom 76:63.

Odbrana Nemačke je odlučila ovaj duel, posebno u drugom poluvremenu, tačnije u poslednjih 15 minuta kada je bilo jasno ko je kvalitetniji protivnik.

Fantastično je krenula ekipa Grčke u ovaj meč, pronalazili su rešenja u napadu i poveli sa 10:2 zahvaljujući snažnoj odbrani. Odigrali su Grci fenomenalno ovu četvrtinu, iznenadili aktuelnog svetskog šampiona, a posle trojke Nika Kalatesa bilo je 21:9.

Oporavili su se Nemci. Dva Vagnera, Bonga i Timan su uspevali da pronađu put do koša Grka, zaigrali su dobru odbranu, a onda i serija 5:0 preko Vojtmana i Šredera za 33:32 za Grke.

Egal do kraja poluvremena, a u trećoj četvrtini odlične odbrane i jednih i drugih. Posle poena Vokapa bilo je 47:42 za Helene, ali usledila je nova serija Nemaca koji nisu dali protivniku da se odvoji.

Posle trojke Bonge i zakucavanja Vagnera bilo je 47:47, a Nemci konkretniji do kraja četvrtine, videlo se da imaju više snage i koncentracije kada je to bilo potrebnije, a na startu poslednje deonice već je bilo maksimalnih +9 (61:52) posle novih poena fantastičnog Franca Vagnera.

U pet minuta poslednje četvrtine gledali smo borbu samo dva strelca, Janisa sa jedne i Vagnera sa druge strane, a neverovatno da je bilo samo 8 postignutih poena (po četiri na obe strane) posle prvih 5 minuta ove deonice.

Johanes Timan je taj koji je prekinuo seriju pomenute dvojice, Nemci su opet otišli na +9 na samo 4 minuta do kraja utakmice. Maksimalnih 10 poena viška je bilo posle novih poena izuzetnog Franca Vagnera, a Grci nisu imali načina da stignu do koša Nemaca.

Posle trojke koju je postigao Denis Šreder bilo je 72:57 i praktično je tada dao odgovor na pitanje pobednika na dva minuta do kraja utakmice.

Franc Vagner je bio najefikasniji kod pobednika sa 18 poena, imao je 3 skoka i 3 ukradene lopte. Šreder je dodao 13 poena i 8 asistencija, a Timan je imao 10 poena.

Janis 22 poena kod Grka, Vokap 12.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati