Košarka

[ Izvor: Mediji ]

24. 07. 2024. 09:25 0

Bogdan otkriva koji će meč za "orlove" biti najbitniji

Košarkaši Srbije su ove srede u devet časova krenuli put Francuske sa aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, a pre puta medijima se obratio selektor "orlova" Svetislav Pešić, a nakon njega i kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović i centar naše selekcije Nikola Milutinov.

Srbija takmičenje započinje u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i Portorikom. Cilj je jasan, olimpijska medalja, po mogućstvu zlatna.

Bogdanović je bio deo nacionalnog tima i u Rio de Žaneiru 2016. kada smo poslednji put bili na Igrama, a iz sadašnjeg sastava samo je još Nikola Jokić bio u rosteru koji nam je doneo olimpijsko srebro.

- Nosim lepa sećanja iz Rija i ovo je novo takmičenje. Mi smo propustili prethodne OI i dosta igrača, samo smo Jokić i ja bili 2016. godine. Uzbuđeni smo, spremni za ove OI - rekao je Bogdanović.

Nema dilemu kapitena koja utakmica će biti najvažnija na turniru.

- Promenjen je malo sistem, sada ulazimo u dosta važnu ulogu sa koš razlikom u poređenju sa prethodnim. Što se nas tiče, ne menja se način pripreme i igranja, naša najvažnija utakmica je sledeća - jasan je on.

O rivalima u grupi govorio je Nikola Milutinov.

- Mislim da nam je grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali, Južni Sudan umalo pobedio Ameriku, Portoriko pobedio u kvalifikacijama. Svi znamo koliko je Amerika dobra. Moramo da budemo fokusirani, ovo je jedno od težih takmičenja, da bismo došli do nekog konačnog cilja - kazao je centar našeg tima, koji ističe da je svaki koš važan.

- Svaki poen je bitan, moramo da se borimo za sve, jer to može da nam donese nešto lakše u narednoj fazi. Moramo biti fokusirani na sve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati