Košarka

Direktno.rs

24. 07. 2024. 08:40 0

Pešić pred odlazak na OI skrenuo pažnju na JEDNU STVAR

Košarkaši Srbije ove srede putuju u Pariz na Olimpijske igre, na kojima će igrati u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i Portorikom, a pred put na Igre javnosti su se obratili selekor Svetislav Pešić, kapiten Bogdan Bogdanović, kao i centar Nikola Milutinov.

- Cilj je uvek najveći, ne samo sa aspekta rezultata, nego da se pripremimo da to i ostvarimo. Dug je to put za nas, jer prvo je trebalo baviti se Svetskim prvenstvom. To je bilo takmičenje koje je predstavljalo kvalifikacije za OI. Mi smo se tu kvalifikovali i nismo igrali ove turnire sad u julu. Mi smo na neki način u prednosti, jer smo imali više dana treninga i priprema. Velika je razlika između priprema za OI i za SP, mesec dana ranije kreću OI, a sezona se završila kao i svake godine - počeo je Pešić, pa nastavio:

- Svi košarkaši su završili veoma kasno, primer Milutinova i Petruševa koji su završili u trećoj nedelji juna. Znate kako, za dodatne napore je potreban dodatan odmor i pripreme. Većina igrača je prošlo kroz dobru sezonu, oni su noseći igrači u klubovima, daju najviše što mogu, dolazi do opterećenja fizičkog. Proces priprema za mene kao trenera, nisam rekao to igračima do sada, bilo je najizazovnije u mojoj karijeri. Vrlo je teško isplanirati i proces treninga, sve što je potrebno, većina nije došla odmorna, ali Olimpijske igre su veliki izazov za sve nas. Neku dodatnu motivaciju, zalaganje, pokušali smo da se pripremimo za ovako jedno takmičenje.

Govorio je potom selektor o očekivanjima na Igrama, ali je stigao i da se našali...

- Svako takmičenje je izazovno. OI se ne igraju svake godine. Na prošle se nismo kvalifikovali. Ovo je sigurno jedna dodatna motivacija za svakog od nas, za svaku ekipu. Svi znaju da kontrolišu svoje emocije. Svi imaju svoju rutinu pripreme. Važno je na svakom takmičenju pripremati se za sledeću utakmicu. Postavljati, praviti drugi korak pre prvog koji nisi radio i teoretski je nemoguće, fokus je da prvo stignemo u Lil, da vidimo kako ćemo se smestiti. Da iskoristimo prvih par dana, a sve ostalo, rutina, priprema… Mislim da ovako sada izgledamo dosta smireno i nadamo se da će to biti dobro. Samo kad bi imalo ovde malo više vode (smeh), da pozovemo Boru Đorđevića da ponese još malo.

Upozorio je Pešić na jednu stvar.

- Možda je zgodno da se doda jer većina nije do kraja upoznata. Koš razlika je vrlo važna iz razloga što je takav sistem prvi put da ne idu svi trećeplasirani, nego dva dalje u četvrtfinale, a drugoplasirani dobija bolju poziciju u četvrtfinalu ako ima bolju koš razliku u odnosu na ostale ekipe. Sistem je malo za nas komplikovan. Sve se zna. Ali ono što je važno da se kaže danas kada idemo na Olimpijske igre. Ja sam tu bio 1984. godine, ovo je najveća konkurencija od sada, 10 kandidata, a možda i 11, kada pogledamo pripreme. To su kandidati za medalje. To se nikada nije desilo u istoriji OI. To će biti borba do krajnjih granica, svaki meč je važan ne samo zbog pobede, nego i rezultata.

Bogdan Bogdanović: Uzbuđeni smo

Kapiten Bogdan Bogdanović je uzbuđen što će predvoditi ekipu u Parizu, te se prisetio učešća na Olimpijskim igrama 2016. godine, kada je osvojeno srebro.

- Nosim lepa sećanja iz Rija i ovo je novo takmičenje. Mi smo propustili prethodne OI i dosta igrača, samo Joka i ja smo bili 2016. godine. Uzbuđeni smo, spremni za ove OI.

Nikola Milutinov: Moramo da budemo fokusirani

Centar "orlova" Nikola Milutinov apostrofirao je bitnu stvar.

- Mislim da nam je grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali, Južni Sudan umalo pobedio Ameriku, Portoriko pobedio u kvalifikacijama. Svi znamo koliko je Amerika dobra. Moramo da budemo fokusirani, ovo je jedno od težih takmičenja, da bismo došli do nekog konačnog cilja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati