Košarka

Direktno.rs

23. 07. 2024. 17:48 0

Preminuo bivši kapiten Zvezde

Milivoje Mika Matić, nekadašnji kapiten i prvotimac KK Crvene zvezde, preminuo je u ponedeljak u 86. godini, objavio je klub.

Bivši kapiten Crvene zvezde Mika Matić rođen je 7. juna 1938. godine u Beogradu.

Od 1952. godine bio je član mlađih kategorija kluba zahvaljujući tadašnjim članovima Crvene zvezde Sokoloviću, Borku Jovanoviću i Petroviću koji su ga nagovorili da se oproba u košarci i priključi crveno-belima. Godinu dana kasnije bio je i najbolji igrač mlađih selekcija.

Trenirao je pod dirigentskom palicom Brace Alagića. Iz godine u godinu je napredovao i to nije promaklo budnom oku Nebojše Popovića koji ga je 1956. godine sa nepunih 18 godina prebacio u prvi tim Crvene zvezde.

Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je u prvom kolu 22. aprila 1956. godine protiv Ljubljane i na toj utakmici je zabeležio 15 poena. Igrao je na mestu beka, za prvi tim Crvene zvezde nastupao je u narednih deset godina, bio je i kapiten kluba.

Odigrao je 165 utakmice i postigao 954 koševa. Poslednju utakmicu u Zvezdinom dresu odigrao je 29. oktobra 1966. godine na Malom Kalemegdanu protiv ekipe Željezničara iz Karlovca.

Igračku karijeru završio je 1956. godine, ali je ostao uz Crvenu zvezdu i postao je klupski lekar i vođa tima. Na tom mestu ostao je sve do 1976. godine kada prelazi u Zavod za sportiste na Košutnjaku.

- KK Crvena zvezda, predsednik, UO, kompletan menadžment i svi zaposleni upućuju izraze najdubljeg saučešća porodici Milivoja Mike Matića - navodi se na sajtu crveno-belih.

Vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati