Košarka

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 07. 2024. 20:28 0

Partizanova rekonstrukcija u magli, šta još fali Željku Obradoviću?

Sezona bez trofeja i rezultatski ispod svakog nivoa bio je svojevrsni antiklimaks za Partizan nakon što su godinu dana ranije došli na korak do Fajnal fora Evrolige.

Zbog toga su se u taboru crno-belih odlučili na poptunu rekonstrukciju ekipe za narednu sezonu kakva dugo nije viđena, a sastav još uvek nije kompletiran.

U stvari, mnoge stvari su i dalje u magli, bar kada su zvanične informacije u pitanju iako su sa druge strane brojni transferi dogovoreni.

U taboru crno-belih su se odlučili na drugačiji pristup ovog prelaznog roka i nakon što su ozvaničili tri nova imena, u klubu su stali sa objavama. Predsednik crno-bellih Ostoja Mijailović potvrdio je da je dovedeno 11 novih igrača, ali da će promocija ovoga puta biti potpuno drugačija i najavio nešto spektakularno u stilu prošlogodišnje utakmice na stadionu Tašmajdan protiv Fuenlabrade.

A šta znamo do sada?

Partizan su zvanično napustili Pi Džej Doužer, Džejlin Smit, Kevin Panter, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, Zek Ledej, Alen Smailagić i Frenk Kaminski.

Još uvek nije poznat status nekoliko igrača koji imaju ugovor ili se oko novog pregovara, ali su sve indicije da ih nećemo gledati u dresu naredne sezone. U pitanju su Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Džejms Naneli dok je najveća neizvesnost oko Bruna Kabokla koji želi da ode, a Partizan ne želi da ga pusti, bar ne bez obeštećenja.

To crno-bele ostavlja samo na Balši Koprivici iz sastava od prošle godine kao jedinog sigurnog za narednu sezonu.

Kada su u pitanju pojačanja, klub je zvanično saopštio da su ugovore potpisali Frenk Nilikina, Ife Ludberg i Vanja Marinković, a za još osmoricu košarkaša je sve dogovoreno i čekaju se zvanične objave.

Tako će na poziciji plejemejkera Partizan imati dvojac sa NBA iskustvom. Pored Nilikine, u klub je doveden i Karlik Džons koji je javnosti poznat po sjajnim igrama u dresu Južnog Sudana između ostalog i protiv Srbije. Za razliku od Nilikine koji je fizički dominantan i sjajan defanzivac, Džons je sjajan strelac i asistent i jasno je da Obradović želeo različite profile na ovoj poziciji.

Bekovsku liniju će činiti Sterling Braun, Ife Lundberg i Vanja Marinković. Dok je Braun kalsičan strelac, Lundberg i Marinković donose i fizikalnost i odličnu odbranu, a reprezentativac Srbije može i na poziciju krila u nižim petorkama.

Partizan na poziciji plejmejkera ima i Arijana Lakića koji stiže iz Zadra kao deo domaće osnove da kompletira rotaciju.

Kada su krila u pitanju, dogovorena je saradnja sa Isakom Bongom i Marijom Nakićem, a čini se da će crno-beli tu tražiti kapitalca jer nijedan od pomenute dvojice ne deluje kao igrač za startera ekipe sa najvišim ambicijama.

Na poziciji krilnog centra Partizan ima Ajzeu Majka koji je briljriao u Evrokupu, ali nema evroligaškog iskustva, ako da se očekuje i startna četvorka, a i dalje traje saga oko Čimea Monekea kojeg crno-beli žarko žele, ali je cena za sada previsoka.

Centarska linija je zatvorena dovođenjem Brendona Dejvisa i Tajrika Džonsa čime je Partizan dobio iskustvo, atleticizam i potencijalno rešenje problema u skoku i odbrani, a očekuje se i napredak Balše Koprivice posle brojnih problema sa povredama.

Jasno je da je ovoga puta Obradović rešio da napravi fizički i defanzivno moćnu ekipu koja se sistemski lakše uklapa u njegove zamisli i ratnički je nastrojena, a od dolaska krila i četvorke zavisiće i njen krajni domet.

Jasno da će navijači u narednoj sezoni gledati drugačije crno-bele, a nada je da će ishod ovog puta biti drugačiji.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati