Košarka

[ Izvor: Mediji ]

07. 07. 2024. 20:08 0

Muk u Rigi: Brazil ide na OI!

Košarkaši Brazila stigli su do Olimpijskih igara u Parizu na kojima će igrati u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Japanom. U finalu turnir u Rigi, Brazilci su nadigrali Letoniju koja je imala ogromnu podršku sa tribina, ali ne i željeni nivo igre - 94:69.

Najefikasniji u sastavu Brazila bili su Bruno Kaboklo sa 21, Leo Mendl sa 20, Žoržinjo De Paulo sa 14, Marselinju Uerta i Gui Santos sa po 12 poena. Kod Letonije, Rišard Lomaš je postigao 15, Artus Žagars 14, Rolands Šmits 14 poena.

Izabranici Aleksandra Petrovića, košarkaši Brazila, odlično su počeli meč, delovalo je da nisu impresionirani atmosferom koju su napravili navijači Letonije u Rigi, pa su za tili čas poveli sa 8:0, u završnici prve deonice vodili su sa 20:9, a navijači Letonije su utihnuli na kraju ovog perioda igre, jer je Brazil imao ogroman kapital u rukama - 34:11.

Letonija se nije predavala, nastojala je da stigne do egala, nastojala je da uhvati rezultatski priključak do kraja prvog poluvremena, a donekle je uspela u tome. Brazil je imao kapital od 16 poena – 49:33, ako je tokom ovog perioda zbog povrede, igru napustio Jago Dos Santoš. Bruno Kaboklo i Leo Mendl su postigli po 13 poena. Kod Letonije, Ričard Lomaš je postigao 13, Rolands Šmits 12 poena.

Tokom treće deonice, Brazil je ponovo pobegao na 58:37, a Letonija nastojala da uđe u šuterski ritam, ali željene serije trojki nije bilo ni u najavi. S druge strane, Brazilci su bili brzi i agresivni u odbrani, strpljivi i pametni u napadu. Vodili su uoči poslednjeg kvartala sa 72:46.

Letonija se nije predavala, izabranici Luke Bjankija su davali sve od sebe, ali nisu imali šutersko veče. U meču odluke, zakazalo je najjače oružje, pa je usledilo veliko slavlje Brazilaca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati