Košarka

[ Izvor: Mediji ]

19. 06. 2024. 08:23 2

Pešić: Lučić mi je rekao da ne može da ide na OI

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, progovorio je i tome što Vladimira Lučića neće biti na Olimpijskim igrama, ali i otkrio kakvo je stanje sa povredom Nikole Jovića.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta, a "orlovi" kreću sa pripremama već u ponedeljak. Od tog trenutka će biti pod budnim okom javnosti, a svi jedva čekaju da vide kako će izgledati možda i najbolji sastav Srbije u ovoj deceniji.

Selektor Pešić je odlučio da govori o tome kako se došlo do toga da Vladimir Lučić ne bude među putnicima za Pariz.

- Lučić, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da li ja njemu treba da kažem - moraš? On kaže: "Pa znam da moram, ali ne mogu!" Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: "Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju!" Kada dođeš u reprezentaciju, ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka. Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojih drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera. Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš - ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: "Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, da ja to dam i tako dalje, ja za to nisam spreman" - rekao je Pešić u podcastu "Sa Lukom i Kuzmom".

Mnoge je zabrinula činjenica da je Jović sleteo u Srbiju sa čizmom na desnoj nozi, ali to neće biti prevelika strepnja, navodi selektor.

- Znaće se, mislim da ništa nije kritično, ali znaće se verovatno dve nedelje posle povrede, to će biti ponedeljak-utorak, verovatno utorak. Jer mu je noga pod otokom, a taj otok je... Nije zglob. Ali nije ni, kao što sam negde video, neki pišu peta, metatarzalna kost i tako dalje. Nije. Videćemo, snimci su dobri, ali ne toliko dobri zato što je ogroman otok. Hematom, pa ne može da se vidi. Ali dobro, već sad se radi na tome ovih sedam dana da taj otok prođe, ne samo zbog snimanja, nego zbog sledećeg koraka u toj njegovoj, kako se to kaže, terapiji - poručio je Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati