Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

12. 06. 2024. 14:29 2

Pešića iznerviralo pitanje o Jokiću: Ovo samo u Srbiji može...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlikovan je za počasnog doktora Univerziteta u Nišu, gde je imao i obraćanje svepristunima, a zanimljivo je i to da je tamo bio u društvu Stefana Jovića, kog nije pozvao na spisak.

Iskusni stručnjak je nagrađen za sve što je učinio kako u košarci, tako i za promociju ovog Univerziteta, ali i Fakutleta za sport i fizičko vapistanje u Evropi i svetu.

Svetislav Pešić je kratko odgovarao i na pitanja novinara, a jedno je bilo vezano upravo za Nikolu Jokića i to da li se pribojavao da neće igrati.

- Kako mislite da li sam se pribojavao? Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju - rekao je Pešić, koji je odmah i nastavio - kazao je Pešić.

- To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi - nastavio je selektor.

Potom, pričao je i o samom odlikovanju.

- Ne znam odakle da krenem, da se zahvalim, pre svega niškom Univerzitetu i Faukltetu sporta i fizičkog vaspitanja, rektoru Univerziteta i ostalima... Želeo bih da se zahvalim na fantastičnoj organizaciji, prvi put sam u ovakvoj situaciji, bilo je baš emotivno. Drago mi je što je moja supruga bila uz mene, kao i uvek. Ponosan sam na činjenicu da sam dobio ovako veliko priznanje, prvi iz sveta sporta što je ogromno priznanje. Ovo je sve za nešto što se desilo, ali obavezuje kada je u pitanju sport, košarka. Pošto sam selektor odavno to osećam, veliko priznanje za mene, porodicu i košarkaški svet iz kojeg dolazim.

Na kraju, on je rekao da je ovo samo motivacija.

- Ovo priznanje uticaće još više na moju motivaciju za sve što nas čeka u budućnosti, a pre svega Olimpijske igre. Ako dosad možda i nisam bio dodatno motivisan, sada imam razlog više da se ukupna motivacija digne na još viši nivo. Znate ono staro, kada se izgubi utakmica, obično se govori o tome da trener nije dovoljno motivisao ekipu. A, skoro da nikada nisam video da je neko pitao ko motiviše trenera, jer i on živi od neke motivacije. Trenera motivišu pre svega igrači u izvršavanju zadataka, kao i ovakve nagrade. Nije floskula, ali ovo zaista obavezuje. Srećan sam što je košarka na neki način dobila ovakvo priznanje. Nadam se da će biti još kolega sa istim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati