Košarka

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2024. 19:00 0

"Moj motiv je da pobedim svakoga, posle 22 godine se vraćam kući"

Zvezdan Mitrović, novi trener Cedevite Olimpije, ima ozbiljne planove za sledeću sezonu i u narednom periodu će okupiti tim. Cedevita je imala lošu sezonu u regionalnom takmičenju i Evrokupu, pa joj sada sledi velika letnja rekostrukcija, a sve polazi od trenera.

- Posle 22 godine rada u inostranstvu, vraćam se kući. Rođen sam u našoj staroj zajedničkoj zemlji. Kada je počela ABA liga, bio sam pomoćnik u Budućnosti, tako da sam emotivan jer se vraćam u ligu u kojoj sam počeo trenersku karijeru. Cedevita Olimpija je zaista klub sa velikim imenom i tradicijom, ali to, nažalost, nije pratilo u poslednjih nekoliko godina. Motivacija je da napravimo korak napred i da izgradimo dobar, takmičarski i zdrav tim i da pokažemo dobru energiju na terenu i odigramo dobro - rekao je okupljenim novinarima Zvezdan Mitrović.

Želi da i publika veruje i bodri tim tokom cele sezone.

- Koliko vidim, ljudi u Ljubljani vole sport, ali su potrebni rezultati. To mi je jasno. Mi igramo zbog publike. Voleo bih da vidim punu halu, da nas podrže i da i sami uživaju… Biće nam potrebna kohezija između navijača i ekipe. Naše je da pokažemo borbu, a navijači to vide i osete. To je bio jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio da se vratim u ABA ligu, praktično kod kuće. Naš prvi cilj je da okupimo dobar tim, a posle ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati. Ali moj motiv je da pobedim svaki tim - poručio je Mitrović.

Mnogo igrača je na radaru u ovom trenutku.

- Pratimo stotine igrača, ali nažalost naš budžet nije takav da možemo samo da kažemo: "Potpiši mi ovog i onda se to desi". Izviđanje je ozbiljan posao, a time se bavim i ja, sportski direktor i skaut. Trudimo se da dovedemo igrače koje želimo, a ima ih dosta na spisku. Prvi cilj je da napravimo dobar tim, onda ćemo videti šta će biti. Moj motiv je da pobedim svaki tim. Za nekoliko dana upoznao sam sve u klubu sa parketa i vidim da je klub dobro organizovan. Sada moramo da sastavimo tim na parketu, a za dobar rezultat potrebna nam je i sinergija. Naš cilj je da napravimo dobru atmosferu, dobru energiju i napadnemo sve - zaključio je Mitrović.

Novi sportski direktor Cedevite je Čeču Mulero, koji je na toj poziciji zamenio Vladu Ilievskog. Ovaj španski stručnjak je gotovo čitavu karijeru proveo u Valensiji, gde je prvo bio asistent u stručnom štabu, a potom sportski direktor, kada je i učestvovao u najveći uspesima kluba. Bio je deo organizacije kada je ekipa postala prvak Španije (2017) i šampion Evrokupa (2019).

Prošle sezone, ali ne celim tokom iste, Zvezdan Mitrović je predvodio Galatasaraj. Pre toga je radio u Monaku, Asvelu, Azomvašu, Budiveljniku i mnogim drugim klubovima, a bio je i selektor Crne Gore. Bio je proglašen za najboljeg trenera u Evrokupu 2021. godine, a iste sezone osvojio je i titulu u tom takmičenju sa Monakom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati