Košarka

[ Izvor: Mediji ]

03. 05. 2024. 21:59 0

Ludilo u EL: Monako posle trilera izborio "majstoricu"

U triler završnici su košarkaši Monaka uspeli da dođu do pobede rezultatom 65:62 i tako izbore petu, finalnu utakmicu četvrtfinala. Imao je Skoti Vilbekin šut za vođstvo domaćina na pet sekundi do kraja, ali je promašio i Monako je došao do trijumfa.

Ništa se nije znalo do poslednjih sekundi na utakmici. Monako je imao prednost, potom Džejms na 18 seknudi do kraja nije uspeo da ubaci loptu sa strane i Fener je imao sve u svojim rukama. Vilbekin je preuzeo odgovornost i promašio na pet sekundi do kraja, a onda domaća ekipa nije mogla da napravi faul i Monako je slavio.

Odlično je Fener otvorio utakmicu. Napravili su seriju 12:0 i igrali izuzetnu odbranu, Monako ništa nije mogao da pogodi. Vratio se klub koji predvodi Saša Obradović i na pauzu posle prve deonice je Fener imao prednost 15:11. Izuzetno su igrali odbrane i jedni i drugi. Sve vreme je domaćin imao prednost u drugoj deonici, kretala se od jednog do osam poena. Monako je zahvaljujući Okobu uspeo da izjednači pred kraj poluvremena, ali je Fener na pauzu otišao sa tri poena razlike.

U drugom poluvremenu slična priča, s tim što je pred kraj treće deonice Monako konačno prešao u vođstvo posle serije od 12:2.

Četvrta četvrtina je obilovala preokretima, nervozom, promašajima. Monako je vodio većinu vremena. Majk Džejms je pogodio izuzetno važnu trojku na 57 sekundi do kraja, ali je Fener na kraju meča imao sjajnu priliku da se domogne „Fajnal fora“ već danas, međutim, Vilbekin je promašio naskakanje za dva i Monako je uspeo da izbori petu utakmicu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Eli Okobo sa 13 poena, a Majk Džejms i Donatas Montejunas su dodali po deset. U poraženoj ekipi je Marko Gudurić imao 14, a Skoti Vilbekin je ubacio 11.

Peta utakmica je na programu 8. maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati