Hronika

[ Izvor: Agencije ]

17. 05. 2024. 20:52 9

Vesić o sudaru vozova: Uzrok je ljudski faktor

Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da nema žrtava i životno ugroženih u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, dodajući da je, prema informacijama očevidaca, Beovoz je prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu.

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, koji je takođe izašao na lice mesta, pripadnici MUP-a evakuisali su devet povređenih osoba.

Prema rečima Vesića, ljudski faktor je uzrok, ali posle izveštaja će pokrenuti postupke predviđene zakonom. Saobraćaj je obustavljen i tako će biti do sutra prepodne. Vesić je zahvalio MUP-u i vatrogascima na brzom reagovanju i najavio da će saobraćaj biti normalizovan sutra ujutro ili do podneva.

Prema navodima Dačića, odmah po primljenoj dojavi o sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom na to da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati