Košarka

M. Z.

23. 04. 2024. 06:44 1

Tripl-dabl Jokića, Denver od MINUS 20 do pobede

Košarkaši Denvera poveli su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su sa 101:99 savladali Los Anđeles Lejkerse košem Džamala Mareja uz zvuk sirene, i to nakon što su nadoknadili minus od 20 poena iz treće četvrtine.

Nagetse je do nove pobede protiv "jezerdžija", desete u nizu, ponovo vodio nestvarni Nikola Jokić, koji je ostvario novi tripl-dabl, budući da je meč završio sa 27 poena, čak 20 skokova i 10 asistencija.

Od samog starta utakmice bilo je jasno da su Lejkersi silno motivisani da konačno prekinu crnu seriju protiv Denvera.

Tandem Dejvis - Džejms dominirao je od starta meča, s druge strane, Denver je u prvoj četvrtini držao u životu Nikola Jokić koji je već u prvoj deonici uspeo da upiše dabl-dabl učinak (10 poena, 10 skokova, jedna asistencija i dve ukradene lopte).

Međutim, na krilima Entonija Dejvisa i Dianđela Rasela, koji je pogodio šest trojki iz sedam pokušaja, Lejkersi su u finišu prvog poluvremena stigli do velikih 15 poena poena prednosti (59:44).

Dejvis je u prvom poluvremenu dominirao, ubacio je čak 24 poena uz šut iz igre 11/12.

Dominacija gostiju nastavila se i na startu treće četvrtine, pa su Lejkersi vrlo brzo došli i do najveće prednosti na meču - plus 20 (68:48). Delovalo je tada da bi crnoj seriji Lejkersa protiv Denvera mogao da dođe kraj, budući da je aktuelni šampion tada bio na konopcima i pred porazom na svom terenu.

Ipak, sredinom treće deonice Jokić je preuzeo stvari u svoje ruke. Nagetsi su se probudili, na krilima Jokića i Portera su napravili sjajnu seriju i uspevaju da smanje zaostatak na 79:69.

Bio je to samo negoveštaj drame koja nas čeka u poslednjih 12 minuta, kada se sve lomilo. Nagetsi, kada su se već vratili u meč, sada nisu posustajali, već su nastavili da tope prednost gostiju. U poslednjoj deonici su prišli na osam, pa na četiri poena minusa, da bi se u poslednjih šest sekundi ušlo sa egalom - 99:99.

I onda je stvari u svoje ruke uzeo Džamal Marej, koji je do tada promašio nekoliko važnih šuteva. Ovaj nije, jer je posle prodora pogodio sa poludistance za 101:99 uz zvuk sirene, čime je doveo Denver na dve pobede do polufinala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati