Košarka

M. Z.

14. 04. 2024. 23:52 1

Dabl-dabl Jokića, Denver sa drugog mesta ide u plej-of

Košarkaši Denvera savladali su Memfis u gostima sa 126:111 u poslednjem meču ligaškog dela NBA lige, te će u plej-of sa drugog mesta. Uoči poslednjeg utakmice Nagetsi su bili treći, ali su skočili za jedno mesto posle poraza Minesote od Finiksa.

To znači da će Jokić i saigrači u četvrfinalu plej-ofa igrati sa pobednikom meča Nju Orleans - Los Anđeles Lejkers, koji će se sastati u plej-inu, pa eventualno može da se dogodi da gledamo reprizu prošlosezonskog finala Zapadne konferencije između Nagetsa i Lejkersa.

Kada je reč o samom meču protiv Memfisa, odlično su Nagetsi igrali od samog početka meča, vodili su tokom prvog poluvremena manjom prednošću, a u nastavku su dodatno stavili pritisak na papučicu za gas, pa su tokom treće četvrtine faktički prelomili pitanje pobednika kada su se odlepili na skoro 20 poena prednosti.

Naš Nikola Jokić je za 30 minuta na terenu upisao po 15 poena i skokova, dok je imao i pet asistencija. Šutirao je samo za dva poena i sa linije penala, pa je tako imao 7/11 iz reketa, kao i 1/2 iz slobodnih bacanja.

Dosta je raspoloženih košarkaša imao na svom raspolaganju večeras trener Denvera, pa su tako sjajno igrali i Džamal Marej, potom Kristijan Braun, kao i Aron Gordon. Rasporedio je minutažu trener Denvera i trudio se da sve podjednako optereti. Marej je ubacio 21 poen, Braun je imao dabl-dabl od 19 poena i 10 skokova, dok je Gordon kao i Jokić ubacio 15 poena.

Za Memfis se ne može nikako reći da je ovo bila dobra sezona, jer su izmenili najveći broj igrača u čitavoj NBA ligi, većim delom zbog povreda. Griziliji su i večeras igrali sa potpuno promešanim sastavom i sa nizom od pet uzastopnih poraza su završili ovu sezonu kao 13. na Zapadu.

Koliko su imali snage, toliko su se domaći i držali. Pokušala je i publika da im da podršku protiv jakih Nagetsa, ali na kraju nisu mogli više od časnog poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati