Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

13. 04. 2024. 18:28 1

"Teu duša u nosu kad se rešava, ne verujem Panteru"

Mnogo smo očekivali prošlog leta pred start aktuelne sezone Evrolige, bilo je "bombastičnih" najava i iz Zvezde i iz Partizana, ali na kraju je Partizan završio na 11. poziciji, Zvezda još slabija, tek na 16. mestu posle 34 kola.

Ni jedni, ni drugi nisu prošli dalje, a sve je začinio Zvezdin debakl u poslednjem kolu od Efersa u Istanbulu - 100:55.

Kako na sve ovo sada gleda nekada uspešni trener, a sada analitičar na Areni sport Vlade Đurović?

- U društvu u kom se krećem, mnogo razočaravajućih komentara sam čuo, i za Zvezdu, i za Partizan, više za Zvezdu. Zvezda je dobila 11, uzgubila 23 utakmice. Imala je fantastičnu posetu i podršku navijača. Pri tom huku sa tribina da toliko utakmica iuzgubiš kod kuće, stvarno je razočaravajuće - rekao je Đurović i nastavio:

- Ovaj poslednji rezultat je baš razočaravajući. Nije to bio meč Real - Alba, prvi protiv poslednjeg. Evo, Alba je igrala protiv Panatinaikosa, izgubila sa devet razlike. Nedopustivo je da izgubiš 45 razlike od ekipe koja se jedva plasirala na deseto mesto, baš razočaravajuće.

- Slična je situacija sa navijačima Partizana. Najbolje navijače imaju, korektno suđenje i toliko poraza... Došao mi je prijatelj sa Kipra, veliki navijač Partizana. Došao je zbog Partizana da gleda meč sa Valensijom. To je ljubav neverovatna... Moramo da budemo razočarani, jer se nikad ovoliko nije pisalo o košarci. Baš je ovo jedan udarac za košarku. Velike pare su potrošene, a nije bilo rezultata - naglašava Đurović u analizi na TV Arena sport.

Ima li rešenja na vidiku?

- Pitaju me ljudi, koji je razlog. Jedan od razoga je što ni jedna, ni druga ekipa nema igrača odluke. U Monaku se zna da je to Džejms, u Baskoniji se zna da je to Hauard. Partizan nema. U Partizanu MISLE da je to Panter. Pa, nije Panter! Ja njemu ne verujem! Kad bih bio trener Partizana, ja ne bih rekao "dajte loptu Panteru, pa neka on reši". On će da rešava, ali koliko puta će da pogodi? - rekao je Đurović i u istom stilu nastavio:

- Zvezda ima Teodosića, ali u poslednjim sekundama meča njemu je duša u nosu. Da bi on rešavao, on ne bi trebalo da igra 35 minuta, već samo poslednjih pet. A ko drugi da rešava? Jago, Hanga, Gedraitis... Ili Tobi, kao ima strašan šut za tri poena, pa da on izađe i šutira? Kad gubiš utakmice u finišu, znači da nemaš igrača odluke. To je ono na prvu loptu što može da se kaže. Ispalo je da su naša očekivanja bila nerealna, jer smo napravili zvezde od nekih igrača. I u Zvezdi i u Partizanu ima igrača koji nisu nivo Evrolige, ali neću sad o imenima - konstatovao je Đurović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati