Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 07:14 0

Bogdan srušio Boston: Od minus 30 do pobede

Sve je mirisalo na katastrofu, gubila je Atlanta čak 30 razlike od Bostona kod kuće, ali su Bogdan Bogdanović i ekipa smogli snage za preokret i upisali su važan trijumf u borbi za TOP 6 - 120:118.

Seltiksi su sa nizom od 20 pobeda u 22 meča, i sa čak devet uzastopnih u NBA, stigli u Stejt Farm Arenu i posle trojke Ala Horforda sredinom druge deonice vodili su sa 68:38.

Malo ko je tada verovao da će Hoksi uspeti da se vrate u meč, te ne čudi delirijum u dvorani kada je Deander Hanter na 9.2 sekunde do kraja, posle jednog ofanzivnog skoka domaćeg tima, ubacio trojku za 120:116 i tako rešio pitanje pobednika.

Bogdanović je bio sjajan i najboljem timu NBA lige, gledajući broj pobeda, spakovao je 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. Uz to je ubacio četiri trojke i nastavio onaj svoj niz kada su u pitanju uzastopne "trice", drugi najbolji franšize.

Dežouonte Mari je u poslednjem minutu položio loptu za 117:116, da bi Džejlin Braun promašio trojku prilikom isteka vremena, a ključnu ulogu pre te trojke odigrao je i Klink Kapela.

Nakon što je Mari promašio skok, Kapela svoj nije i ddoao je Hanteru. Ovaj je mogao da sačeka, novi napad je bio i Seltiksi bi morali da prave faul, ali se podigao i hladnokrvno ubacio trojku.

Topljenje prednosti Seltiksa usledilo je sredinom treće deonice, kada je Atlanta smanjila na 78:75. Zatim su prvi put poveli trojkom Metjuza za 97:96 na 9.42 minuta do kraja.

Hanter je sa 24 poena bio najefikasniji, Mari je imao 19 poena i 15 asistencija, dok je Vit Krejči sa 16 poena dao značajan doprinos. Kapela je tradicionalno ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 12 skokova, a 13 je dodao Bruno Fernando.

Džejson Tejtum je sa 37 prednjačio kada je u pitanju Boston, Džejlin Brain je imao 24, Porcingis je dodao 17, a Pričard 15 sa klupe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati