Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 07:04 0

Srbi u NBA: Micić loš, Pokuševski zablistao, Vukčević upisao prve poene

Imao je problema sa povredom, mučili su ga u Oklahomi jer nije hteo da potpiše novi ugovor, zatim je morao da prođe period adaptacije u Šarlotu, ali je Aleksej Pokuševski u poslednje vreme pokazao da se polako vraća u formu!

Dokaz za to je i najbolja partija sezone, pošto je u porazu Hornetsa od Klivlenda rezultatom 115:92 po prvi put imao dvocifren učinak: 11 poena, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Pokuševski je do sada samo dva puta beležio po devet poena, oba puta u dresu Šarlota, dok je Vasilije Micić kao starter u ovom meču imao mršav učinak od dva poena, dva skoka i četiri asistencije za pola sata.

Nisu Hornetsi praktično imali nikakvu šansu da dobiju ovaj meč. Igraju bez pritiska koji je Kavsima visio nad glavom posle tri uzastopna poraza. Ukupno šest u poslednjih osam mečeva, čime su stigli da ugroze i TOP 6.

Džeret Alen je sa 17 poena i 13 skokova bio najbolji u timu Klivelnda, mada su po 17 ubacili i Evan Mobli i Džordžes Nijang. Darijus Garland je dodao 15 poena i 10 asistencija, Ajzak Okoro je imao 14.

Brendon Miler je sa 24poena bio najbolji u redovima Hornetsa, a pratili su ga Briždis sa 13, te Man i Vilijams sa po 12 poena. Ričards je uz Pokuševskog ubacio 11.

Doskorašnji košarkaš Partizana je za devet minuta ubacio šest poena, od čega su dve trojke. Tačnije, Vukčevič je pogodio svoj prvi zvaničan šut za tri u NBA i nema sumnje da će duel protiv Bulsa zauvek da pamti - jer su mu to ujedno i zvanični poeni.

Džordan Pul je sa 28 bio najefikasniji kod Čarobnjaka, Kispert je imao 19 poena i 12 skokova, a Holms 14 poena i 15 skokova.

Kada je u pitanju Čikago, Demar Derozan je ubacio 27, Kobi Vajt je imao 22, a Crnogorac Nikola Vučević devet poena i 16 skokova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati