Košarka

03. 03. 2024. 22:43 0

Zvezdina "stotka" u Baru: Mornar preslišan

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali problema u 21. kolu ABA lige, pošto su u Baru ubedljivo savladali Mornar sa 102:66.

Možda je isprva izgledalo kao da bi Mornar mogao da učini ovo gostovanje Crvenoj zvezdi znatno neugodnije, ali onda je šampion Srbije ubacio "u petu" brzinu i praktično se poigrao sa Baranima za 18. pobedu u ABA ligi.

Birala je Zvezda na početku da dolazi do lakih poena, pre nego da ih traži sa distance, pa su tako crveno-beli pogađali preko Mitrovića i Nedovića, dok je Mornar na sebi svojstven način preko trojke Gavrilovića otvorio duel. Bio je to ujednačen početak sa Mitrovićem kao liderom na jednoj i Gavrilovićem na drugoj strani.

Gosti nisu pronalazili šut sa distance, što je uvek bilo problematično za tim Janisa Sferopulosa ove sezone, uprkos nekolicini otvorenih pokušaja. S druge strane, Mornar ga je kudikamo imao, što je bilo dovoljno da drži makar prednost od vda poena posle prvih 10 minuta (23:21).

Čekalo se na dobrih 12 minuta da Crvena zvezda postigne prvu trojku i posle sedam promašaja ona je došla preko Adama Hange. Taj detalj je i podebljao seriju ekipe lidera ABA lige na 8:0 koju je ubrzo presekao Tej Voler, ali Zvezda je bila u boljem momentumu. Nisu više jurili sa Mornarom, a iz toga je proizašala odlična realizacija, još dve trojke i nekako je utisak da je gostujući sastav sa "pola snage" došao do dvocifrene razlike.

Dominacija u skokovima, bez pojedinca da se izdvaja, 11 asistencija za 47:36 u prvom poluvremenu. Na sve to, treba dodati da je Mornar postigao čak sedam trojki iz 17 pokušaja, ali da im to nije bilo dovoljno da pariraju crveno-belima u kontinuitetu.

Sa nekom boljom energijom je u drugo poluvreme ušla Crvena zvezda, odbrana Mornara je lako pucala i pokazali su Barani da ni onih veoma dobrih prvih desetak minuta nije zavisilo direktno od njih, već od "moda" u kojem se nalazio gost. Odličan protok lopte, borba za istu, trčanje... I Zvezda je brzo bila na +20.

Mora se istaći da je Dejan Davidovac igrao odličan meč. Uhvatio je nekoliko bitnih lopti, pogađao i spolja i iznutra, radio dobro i u defanzivnoj postavci, asistirao... Često je to, u zvezdaškim krugovima, vesnik proleća. Posebno nakon dobre role u Kupu Radivoja Koraća.

Zvezdu je predvodio Džavonte Smart sa 16 poena (1/8 za tri), Luka Mitrović je ubacio 14, a Dejan Davidovac verovatno najbolji na parketu sa 13 poena, osam skokova i četiri asistencije. Tej Voler je ubacio 14 u redovima Mornara.

MORNAR - CRVENA ZVEZDA 66:102 (23:21, 13:26, 14:31, 16:24)

Dvorana: "Topolica". Gledalaca: 1.500. Sudije: Tomislav Hordov, Nermin Nikšić, Ernad Karović.

MORNAR: Bulatović, Veders 11, Dan-Martin 13, Luis 5, Luković, Bursać, Voler 14, Komnenović 4, Gavrilović 9, Vranješ 3, Marej 7, Radetić.

CRVENA ZVEZDA: Smart 16, Lazarević 9, Hanga 7, Davidovac 13, Mitrović 14, Lazić, Tobi 11, Bolomboj 6, Nedović 8, Gedraitis 9, Gilespi 2, Dos Santos 7.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati