Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

01. 03. 2024. 23:05 0

Kako sad izgleda tabela Evrolige (FOTO)

Evroliga je sve neizvesnija i neizvesnija, a to je potvrdilo i više nego zanimljivo 27. kolo. Na jednoj strani, košarkaši Partizana savladaladali su Efes 100:90 , dok su na drugoj košarkaši Crvene zvezde poraženi od Bajerna iz Minhena 74:66.

Crno-beli su uspeli da sačuvaj šanse za plej-in, a junak susreta bio je Aleksa Avramović, koji je postigao 30 poena. Trenutno, izabranici Željka Obradovića su na deobi 10. i 11. mesta na tabeli Evrolige sa skorom 13-14.

Partizanu nije išao u prilog trijumf Makabija, koji je demolirao Albu sa 106:71 u Berlinu, ali je Virtus pobedio Valensiju, pa se Partizan izjednačio sa španskim timom. Pošto je Partizan savladao Valensiju u prvom delu sezone na gostovanju, zbog toga je trenutno ispred Valensije na tabeli Evrolige uživo.

Partizanu u narednom kolu sledi gostovanje Olimpiji iz Milana 8. marta i to bi mogla da bude jedna od prekretnica kada je u pitanju borba za Top 10.

Sa druge strane, pre ovog duela, Crvena zvezda je bila na 16. mestu na tabeli sa skorom 10-16. Kako bi zadržala kakve-takve šanse da uđe među 10 najboljih ekipa, u Minhenu je imala imperativ pobede. Međutim, od starta susreta, oba tima igrala su neefikasno, ali su domaći košarkaši uspeli da dođu do prednosti, sačuvaju je i obezbede važan trijumf.

Tako, posle novog poraza, plasman crveno-belih u narednu fazu je sada u domenu teorije.

Trenutni skor Zvezde je 10-17 i trenutno su na 16. mestu. Crveno-belima Efes, Žalgiris i Armani "beže" jednu pobedu, dok se Bajern vratio u igru za Top 10 sa skorom od 12 pobeda i 15 poraza.

Evroliga, 27. kolo

ČETVRTAK

Alba – Makabi 71:106

Partizan – Anadolu Efes 100:90

Virtus Bolonja – Valensija 87:74

Real Madrid – Panatinaikos 86:97

PETAK

Fenerbahče – Baskonija 111:96

Žalgiris Kaunas – Olimpijakos 76:95

Asvel – Olimpija Milano 81:77

Barselona – Monako 67:77

Bajern Minhen – Crvena zvezda 74:66

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati