Košarka

01. 03. 2024. 06:47 0

Dabl-dabl Jokića, Majami nova Denverova žrtva

Denver je savladao Majami rezultatom 103:97. Nakon četiri brutalne partije na kojima je ostvario tripl-dabl, Jokić je ovoga puta imao nešto skromiji učinak - mada je i sa njim bio nadomak novog. Na kraju je zabeležio 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija, za peti uzastopni trijumf svog tima.

Činilo se da će to biti lagan trijumf, jer je Denver imao +16 u poslednjoj četvrtini, ali smo videli pravu dramu koja je pretegnula na stranu domaćeg tima kada je Jokić pogodio dva slobodna bacanja za 101:97 na osam sekundi do kraja.

Odigrao je Denver strašnu prvu četvrtinu u kojoj je vodio sa 36:20, da bi se stvari vrlo brzo okrenule i Majami je do poluvremena smanjio na 56:51.

Jokić je u prvom delu meča imao učinak od šest poena, šest skokova i tri asistencije, što je za poen skromnije od Nikole Jovića s kojim se stariji Nikola srdačno pozdravio pre susreta.

Jović je za poluvreme ubacio sedam poena i imao dva skoka i asistenciju, ali mu se košgeterski učinak nije menjao u nastavku. Doduše, popravio je skokove na šest i partiju na kraju kompletirao sa sedam poena, šest skokova, jednom asistencijom i dve ukradene lopte.

Što se tiče asa Denvera, Jokić je do ulaska u poslednju deonicu zabeležio dabl-dabl učinak od 10 poena i 10 skokova, te sedam asistencija, a Nagetsi su imali vođstvo od 83:70.

Sedeo je Jokić na klupi skoro pola poslednje četvrtine, vratio se na parket na sedam minuta do kraja, pri rezultatu 90:81, i odmah pogodio jedan neverovatan šut.

Morao je Majk Meloun da vrati celu svoju prvu petorku na teren, jer je Majami na tri minuta do kraja stigao na 94:87. Ipak, Nagetsi su izgurali nekako do kraja nakon što je gost stigao do 97:93 na minut do kraja, pa i 99:97 u poslednjem.

Džimi Batler je pogodio svoj šut, Denver je tražio tajm-aut na osam sekundi do kraja posle kog je Dankan Robinson napravio faul nad Jokićem. I tu je bio kraj.

Majkl Porter Džunior je sa 30 poena i 11 skokova bio najbolji u redovima Denvera, dok je Koldvel-Poup bio "iks" faktor sa 18 poena. Eron Gordon je stao na 16, dok je Džamal Marej ubacio samo šestBam Adebajo je sa 22 poena i osam skokova prednjačio u ekipi Majamija, Džimi Batler je imao 21, dok ih je Teri Rozijer pratio sa 19.

Denver je trenutno treći u Zapadnoj konferenciji sa skorom od 41-19.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati