Košarka

[ Izvor: Mediji ]

26. 02. 2024. 19:45 0

Srbija nije dozvolila Gruziji ni da se ponada

Muška košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. Tim Svetislava Pešića je kao gost u Tbilisiju savladao Gruziju rezultatom 76:63 (21:12, 17:19, 22:21, 16:11).

Srbija je prva u grupi G sa maksimalnim učinkom posle dva kola, slede Finska i Danska sa po 1-1, dok Gruzija ima dva poraza na startu kvalifikacija.

Iz grupe na Evropsko prvenstvo, pored Finske, kao jednog od domaćina, idu još dve selekcije.

Marko Gurudić je postigao 16 poena, Vanja Marinković 15, Aleksa Avramović 12, a Filip Petrušev 11 u ekipi Srbije.

Kod domaćina Tornike Šengelija je postigao 19 poena, a Džo Tomason 13.

Naredne utakmice u kvalifikacijama Srbija igra u novembru. Prvo će 21. februara gostovati Danskoj, a tri dana kasnije će dočekati isti tim.
Odličnom Guduriću priključio se Avramović sa novim pogotkom spolja, da bi Očkikadze prekinuo seriju Srbije i uzvratio na drugoj strani.

Držao je Šengelija koliko je mogao Gruzine u igri. Posle njegovih poena domaćin je smanjio na 56:60 posle minut i 20 u poslednjoj deonici, ali naši igrači ostali su maksimalno fokusirani. Avramović je uspeo da još jednom pokrene ekipu i ubaci trojku za 67:56, tako odbije nalet Gruzina.

Meč je konačno prelomljen novom trojkom Marinkovića kojom smo otišli na maksimalnih plus 15 (71:56) na šest minuta pre kraja.

Srbija je u završnici lako sačuvala stečenu prednost i upisala drugi trijumf u kvalifikacijama, dok je Gruzija pretrpela drugi poraz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati