Košarka

Direktno.rs

23. 02. 2024. 23:04 4

Pešić o Jokiću i OI: Ako nije spreman, bolje da ne igra!

Košarkaška reprezentacija Srbije je slavila protiv Finske 77:61, čime su "orlovi" odlično započeli kvalifikacije za Evrobasket, a nakon meča je usledila i konferencija selektora Pešića, tokom koje je jedno pitanje bilo upućeno i o Nikoli Jokiću.

Selektor naše reprezentacije je upitan o tome da li će Nikola Jokić igrati za selekciju Srbije, a Pešić je dao pomalo zagonetan odgovor.

On je rekao da je u komunikaciji s njim, ali...

- Pričam svaki dan i sa Jokićem i vrlo često držimo kontakt Tarlać i ja. Prošle godine je bilo teško za Nikolu, odigrao je preko 100 utakmica i više od 100 utakmica i imao je u aprilu mesecu i fizičke probleme, nije bio mentalno spreman, borio se sam sa sobom da igra Svetsko prvenstvo, on želi da igra. Ali, morate da znate da kad odlučiš da igraš za Srbiju, ovi vrhunski igrači, on njih se očekuje samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovornost, oni moraju i fizički i mentalno da budu spremni, ako se osećaju da nisu fizički i mentalno spremni, oni neće da ulaze u to.

- To nije pitanje, vi zaboravljate, vi ste mladi. Rajko je moja generacija, malo nešto mlađi od mene, ali vi zaboravlajte koliko je naših vrhunskih igrača, legenda jugoslovenske i srpske košarke, a nisu igrali mnogo. Mi svi bismo voleli da igrači koje pozovem budu spremni, ali ako nije spreman - bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman. Ali rano je još.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati