Košarka

Direktno.rs

15. 02. 2024. 07:20 0

Miciću prija Šarlot: Bolji i od Bogdana

Košarkaši Šarlota savladali su ekipu Atlante sa 122:99. U sudaru dva reprezentativca Srbije, Micić je ubacio 13 poena uz dva skoka i pet asistencija, dok je Bogdan u poraženoj ekipi završio sa 12 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Utakmica između Atlante i Šarlota donela nam je prvi duel Bogdanovića i Micića otkako je Vasa dobio novi klub. Iako su Hornetsi jedan od najlošijih timova ove sezone u ligi, oni su na ovom meču uspeli da upišu treću pobedu u nizu posle čak 10 vezanih poraza.

Obe ekipe su ušle u meč raspoložene, sa dobrim procentima šuta u prvoj četvrtini. Košarkaši Šarlota su serijom 13:2 do sredine ovog perioda igre uspeli da izgrade dvocifrenu prednost, koju nisu dugo zadržali.

Usledio je odgovor Hoksa i prvi poeni reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovća.

Atlanta je serijom 10:2 zatvorila pevu četvrtinu rezultatom 31:29, a jedini koš Hornetsa za to vreme postigao je novajlija u dresu Šarlota, reprezentativac naše države Vasilije Micić.

Ponovo zahvaljujući visokim procentima šuta, Hornetsi su na startu drugog perioda igre vratili prednost na svoju stranu, i održali su je sve do kraja prvog poluvremena.

Razigrao se Miler, koji je Šarlotu doneo najvećih plus osam, da bi pred veliku pauzu njegova ekipa vodila rezultatom 61:55.

Drugo poluvreme su serijom poena otvorili upravo Miler i Men, koji su sa 9:2 vratili dvocifreni plus na stranu svog tima.

Sredinom treće četvrtine oni su opet imali ofanzivni nalet od 9:0, i time su gotovo rešili pitanje pobednika ove utakmice.

Minute na terenu su dobijali i Bogdanović i Micić, ali je Vasa imao i raspoložene saigrače koji su njegovoj ekipi posle tri odigrane četvrtine doneli prednost 96:80.

Košarkaši Atlante su tokom poslednje deonice pokušavali da bar ublaže ovaj zaostatak i poraz, ali im to nije polazilo za rukom. Najdalje što su stigli bilo je minus 10, i to sa pet vezanih poena Bogdanovića.

Onda je usledila nova, poslednja serija Hornetsa na ovom meču gde su upisali svoju treću pobedu u nizu. Šarlot je na kraju slavio sa 122:99.

Najefikasniji u pobedničlkoj ekipi bio je Miler sa 26 poena, a 21 je dodao Men. Micić je ubacio 13 poena uz dva skoka i pet asistencija, dok je Bogdan u poraženoj ekipi završio sa 12 poena, pet skoka i četiri asistencije. Uz to, 21 poen je ubacio Hanter.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati