Košarka

Direktno.rs

08. 02. 2024. 22:15 0

Bivši igrač Partizana oborio rekord Evrolige!

Košarkaš Baskonije Kodi Miler-Mekintajer, koji je inače ranije nosio dres Partizana, u duelu protiv Asvela postavio je rekord po broju asistencija u jednom meču Evrolige.

Miler-Mekintajer je od ovog četvrtka košarkaš sa najviše asistencija u jednom meču elitnog evropskog klupksog takmičenja, budući da ih je nanizao čak 20!

Da postoji mogućnost da će tako biti, bilo je jasno još posle prvog poluvremena, tada je bivši prvotimac Partizana imao čak 12 asistencija. Do kraja meča zabeležio je još osam.

Prethodno, rekord su držali Stefan Jović i Fakundo Kampaco sa po 19. Srpski plejmejker je taj učinak imao u dresu Crvene zvezde u sezoni 2015/16 u duelu protiv Bajerna, a Argentinac kao član Real Madrida, u sezoni 2019/20 protiv Albe.

Inače, Miler-Mekintajer je u pobedi Baskonije nad Asvelom (94:80) imao tripl-dabl učinak, postigao je 11 poena, imao je 11 skokova i već pomenutih 20 asistencija. Sve to uz indeks korisnosti – 42!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati