Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

29. 01. 2024. 18:33 31

Sudije priznale tri velike greške na štetu Partizana

Crvena zvezda je pobedila Partizan (88:86) u večitom derbiju 18. kola ABA lige i praktično napravila ključan korak ka obezbeđivanju prve pozicije pred plej-of.

Crveno-beli su osam kola pre kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja lideri sa učinkom 16-2, a tri pobede manje imaju crno-beli i Budućnost.

Dan posle meča u "Štark areni", koji je trajao dva i po časa i u kome je malo nedostajalo da ekipa iz Humske napravi veliki podvig posle minus 21 u drugoj četvrtini (48:27), tema razgovora su uglavnom sudijske odluke. Zavisno od klupske obojenosti i jedni i drugi imaju "keca" u rukavu, a svoj stav dali su i crveno-beli, koji su prezentovali video u trajanju od tri minuta i javnosti dali na uvid da sama proceni šta se dešavalo u nedeljnom derbiju.

Iz Partizana se, zasad, nisu javno oglašavali o tome kako je posao odradila sudijska trojka u sastavu Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković, a Sport klub saznaje da su arbitri još tokom utakmice treneru Željku Obradoviću i klupi crno-belih priznali pojedine greške.

Konkretno, u pitanju su tri detalja: nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice, peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu i, konačno, nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73.

Od ove sezone pravilo Evrolige, pa tako i ABA lige, kaže da arbitri ne smeju da prekidaju kontranapad tako što će dosuditi tehničku grešku, već moraju da sačekaju epilog i tek onda reaguju. Ovo pravilo ima i jedinstven naziv "Ataman rule" jer je aktuelni trener Panatinaikosa bio poznat po ispadima baš u trenucima kada je protivnički tim bio u kontranapadu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati