Košarka

Direktno.rs

15. 12. 2023. 22:35 0

Jović vodio Valensiju, Petruševu 8 minuta na debiju

Košarkaši Valensije savladali su Olimpijakos u gostima u utakmici 14. kola Evrolige sa 63:56.

Valensija je do osme pobede u Evroligi stigla najviše zahvaljujući odličnoj timskoj odbrani. Dvorana "Mira i prijateljstva" ne pamti ovoliko "ugušeni" Olimpijakos, čiji su igrači šutirali 10/24 za dva i 9/31 za tri poena. Barcokasov tim je vodio sve do starta druge deonice, kada je do preokreta stigao španski klub i nije više ispuštao vođstvo.

Imala je Valensija i 12 poena prednosti, ali završnica nije bila nezanimljiva. Kenan i Vokap su u dva vezana poseda ubacili po trojke kojima su vratili Grke na minus pet, da bi potom Jović iznudio prekršaj u napadu američkog pleja, koji ga je zakačio po glavi.

Ključan pogodak imao je Džons na minut do kraja meča, kada je pogodio flouter sa ivice reketa i potvrdio pobedu. Imao je grčki klub još jednu priliku, ali je Valensija timski suzbila posed domaćina i obezbedila trijumf.

Niko u pobedničkom timu nije bio efikasniji od Jovića - 12 poena, četiri skoka, dve asistencije i jedna ukradena lopta. Džons je zabeležio 12 poena, četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu, a istakli su se još centri Inglis sa 10 poena i Brendon Dejvis sa po šest poena i skokova.

Tomas Vokap je bio najefikasniji u Olimpijakosu sa 13 poena, dok je Kostas Papanikolau dodao 11. Nikola Milutinov je postigao šest poena, a imao je i dva skoka i po asistenciju i ukradenu loptu, a Filip Petrušev je na debiju odigrao osam minuta i zabeležio dva defanzivna skoka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati