Košarka

M. Z.

12. 11. 2023. 19:54 0

Košarkašice na plus 43: Sigurno koračaju ka EP

Košarkašice Srbije ostvarile su i drugu ubedljivu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U drugom kolu grupe G deklasirale su Severnu Makedoniju u Skoplju sa 103:60.

Baš kao i u mneču sa Ukrajinom, izabranice Marine Maljković su rano nametnule visok tempo, pa rivalke jednostavno nisu imale čemu da se nadaju.

Već posle prve četvrtine mnogo toga je bilo jasno, jer su tada naše košarkašice došle do čak 18 poena prednosti (30:12). Međutim, uprkos visokoj prednosti - opuštanja nije bilo.

Do kraja poluvremena su uspele još da povećaju prednost, budući da su i drugu četvrtinu rešile u svoju korist, pa su na veliki odmor otišle sa čak 23 poena viška.

Protivnice su posle takvog razvoja jedva čekale da se meč završi, ali uzalud - košarkašice Srbije nisu spuštale nogu sa gasa. Prednost je konstantno rasla, pa je naša selekcija u trećoj četvrtini dostigla dotad najvećih plus 33 (46:79).

U poslednjih 10 minuta Srbija je u dva navrata stekla i 44 poena viška, da bi meč okončala na silovit način - trojkom za konačnih 60:103.

Bila je ovo druga pobeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, čime je zauzet pravi kurs ka konačnom cilju, a to je plasman na Evrobasket. Osvajanje prvog mesta garantuje mesto na završnoj smorti, a kako sada stvari stoje, protiv Portugalki bi i ta dilema mogla da se razreši.

SEVERNA MAKEDONIJA - SRBIJA 60:103 (12:30, 116:21, 18:28, 14:24)

Dvorana: SRC Kale. Sudije: Ozlem Jalman (Turska), Nikolaos Ciopanos (Grčka), Sinem Tetik (Turska).

SEVERNA MAKEDONIJA: Hemp 13, Dimitrijević, Adamovska, Modeva, Tasevska 4, Ma. Nikolić, Mitrašinović 23, Selcova 12, Mi. Nikolić, Kmetovska 8, Načevska, Trajčevska.

SRBIJA: Raca 10, Rosić 8, Anderson 14, Stanković 6, Mitrović 3, Nogić 6, Janković 7, Katanić 8, Dugalić 17, Krajišnik 11, Knežević 8, Zečević 5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati