Košarka

[ Izvor: mozzartsport ]

11. 09. 2023. 09:10 0

Simanić leti u Beograd uz pratnju lekara

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije konačno će danas krenuti nazad za Beograd, a u avionu – kao u bolnici. Čak četvorica reprezentativaca iz Manile će poleteti sa manjim ili većim zdravstvenim problemima, a najekstremnije je sanje Boriše Simanića, koji je tokom Mundobasketa ostao bez bubrega.

Stoga i specijalne mere Košarkaškog saveza Srbije, tačnije lekarskog dela tima na čelu sa profesorom doktorom Draganom Radovanovićem.

- U zadnjem delu avionu je napravljen krevet u kome će biti Simanić, oko njega će biti medincinska ekipa. Anesteziolog i anestetičar iz ’Dragiše Mišović’ su stigli još preksinoć. Oni, fizioterapeut i ja ćemo biti uz njega. Normalno, i majka i devojka. Molim samo za pažnju i privatnost. On je sedam dana od operacije, to je sve sveže. On je ovako dobro, ali može lako da se umori. Samo molim za deo privanosti - rekao je Radovanović srpskim izveštačima u Manili.

Odmah se osvrnuo i na slučaj Ognjena Dobrića, koji je u finalu morao van igre posle samo dva minuta i 20 sekundi.

- Dobrić je imao ozbiljnu distorziju zgloba. Sinoć posle meča je bilo kasno, ne zbog nas, nego zbog uslova ovde, pa nismo mogli da napravimo rendgensku sliku. Uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje i naravno sve ćemo uraditi, i magnetnu rezonancu i skener, kada dođemo u Beograd. On će naravno imati terapiju i u avionu, uglavnom krio-terapiju. I onda ćemo da damo procenu povrede kada napravimo dinagnostiku. I na snimku se vidi koliko ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta pre toga imao uganuće zgloba, ja se nadam da taj zglob ipak i pre toga bio relativno labav, da ta povreda neće biti toliko ozbiljna.

Na kraju, Nikola Milutinov i Bogdan Bogdanović nemaju zbog čega da brinu, oni su imali samo manje zdravstvene probleme, samo u najgorem trenutku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati