Košarka

Direktno.rs

13. 02. 2024. 16:28 2

"Kao da su me uboli nožem": Boriša o paklu kroz koji je prošao

Košarkaš Srbije Boriša Simanić je nakon, naizgled bezopasne, povrede na meču sa Južnim Sudanom na Mundobasketu ostao bez bubrega. Malo više od pet meseci nakon povrede prikljičio se saigračima u Saragosi, a o onome što mu se dogodilo u Manili govorio je u intervjuu za "El periodiko del Aragon".

Simanić je u meču sa Južnim Sudanom dobio udarac laktom u telo, izgledalo je kao da nije ništa opasno, ali se situacija u narednim danima zakomplikovala do te mere da je Boriša ostao bez bubrega.

- Nikad nisam ni posumnjao. Čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću morati da pauziram. Rekao je da će morati da prođu najmanje tri meseca dok rana ne zaraste. Sve se odužilo jer je i krvna slika morala da se vrati u normalu - rekao je Simanić koji u prvom momentu nije ni znao koliko je situacija ozbiljna i da će ostati bez bubrega.

- Mislio sam da je u pitanju udarac kao i bilo koji drugi, iako sam ostao bez daha na nekoliko sekundi. Ali, kada sam video koliko ima krvi, veoma sam se uplašio - nastavio je svoju ispovest.

- Neverovatna bol, kao da su me uboli nožem. Od tog trenutka sam postao jako zabrinut. Posle pet minuta sam otišao u toalet i video da krvarim. Tada sam počeo da shvatam koliko je sve ozbiljno. Otišao sam direktno u bolnicu gde su obavili testove i videli da moraju hitno da operišu - priseća se Simanić.

Istakao je da nije ni bio svestan da je ostao bez bubrega.

- Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio dva i po litra krvi. Videli su da moraju da me operišu, nisu ni razmatrali vađenje bubrega, samo su ga zašili. Ali, morali su da urade i tu drugu operaciju i da odstrane bubreg - zaključio je Simanić.

Simanić je istakao da se oseća odlično i da sada čeka samo odobrenje lekara kako bi počeo da trenira i igra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati