Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

12. 09. 2023. 17:42 2

Malo je falilo: Pet stvari koje su prelomile finale

Košarkaši Srbije su poraženi u finalu Mundobasketa od Nemačke sa 83:77, pa su na kraju došli do srebrne medalje. Pali su naši momci u finišu, u kom su sitnice odlučile.

Nemačka je zasluženo prvak sveta, odigrali su "panceri" sjajno prvenstvo, završili sa osam od osam, što se tiče pobeda, dok je naš tim, sa druge strane, zasluženo u finalu.

Šta je odlučilo finale?

Pred vama su pet ključnih stvari koje su presudile ko će dići pehar šampiona sveta, pišu Sportske.net.

Ognjen Dobrić

Povreda srpskog krilnog igrača je bila jedna od ključnih stvari u ovom finalu. Njegovi prodori koji su viđeni u polufinalu su nedostajali ovoga puta, sveli smo se u napadu na par opcija, što nije bilo dobro, posebno u drugom poluvremenu. Marinković je dobro počeo, ali se istrošio brzo u odbrani i nije izdržao pritisak.

Odbrana Nemačke

Posebno ističemo njihovu odbranu na Nikoli Mulutinovu, čini se da je to bio ključ ove utakmice. Neverovatno su ga i udvajali, čak su i trojica igrača nemačke reprezentacije bila pored našeg gorostasa, a Milutinov nije nalazio dobra rešenja i neretko je bivao i izblokiran. Sa druge strane, ostavili su nas sa smanjenim brojem rešenja u napadu, posebno u poslednjoj deonici kada su rešavali naši najneiskusniji igrači.

Neiskustvo naših igrača

Veliki deo četvrte deonice igrali su Nikola Jović i Filip Petrušev, obojica su među najmlađima na šampionatu, obojica su rešavali kada je to bilo najpotrebnije i, nažalost, nisu pogađali. Požurili su kada nije bilo potrebe, ali ovako se stvaraju igrači, čak i oni najveći.

Sudijski kriterijum

Čini se da su dozvolili Nemcima da igraju previše grubo, dosta faulova koji su bili na ivici nije svirano, mi smo ovoga puta bilo nešto manje agresivniji.

Denis Šruder

Apsolutno najbolja njegova partija u dosadašnjem delu prvenstva, igrao je pametno, trošio vreme kada je to trebalo, završavao akcije na najbolji mogući način, imao je mirnu ruku i niko nije mogao da ga omete tako lako. Možda je, od svih zvezda, najbolje reagovao na odbranu Alekse Avramovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati