Košarka

Direktno.rs

26. 08. 2023. 07:05 1

Sale Đorđević i Kina prvi ispit "Orlova" na SP

Ove subote na Mundobasketu startuju i košarkaši Srbije. Prvi rival je selekcija Kine, koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević. Utakmica u Manili počinje u 14 časova.

Iako je na Mundobasket došla znatno oslabljena, naša reprezentacija u ovu utakmicu ulazi kao izraziti favorit. Svetislav Pešić je na konferenciji za novinare imao reči hvale na račun selektora Kine, Saše Đorđevića, a potom analizirao prijateljsku utakmicu koju su ove dve selekcije nedavno odigrale.

- Ništa se ne menja, prvi meč je uvek najvažniji za sve. Igrali smo protiv Kine tokom priprema, vrlo dobar tim, odlično pripremljen, organizovana i u odbrani, i u napadu. Ovo sad neće biti prijateljska, već zvanična utakmica i moramo da vidimo kako da nam ništa ne poremeti plan da pobedimo na startu Svetskog prvenstva - rekao je Pešić pre ovog duela.

Svoje viđenje predstojeće utakmice izneo je i legendarni Sale Đorđević, koji smatra da Srbija u svojim redovima ima mnogo talentovanih igrača.

- Čast mi je što ću izaći na teren i biti selektor Kine protiv moje zemlje. Biće mnogo emocija, ali u životu su mi emocije često bile neprijatelj i zato ću pokušati da se ponašam kao profesionalac. Težak protivnik, verovatno jedan od najtežih, mnogo talentovana ekipa, imaju sjajne, iskusne igrače. Igrali smo već protiv njih i znamo šta treba da promenimo da budemo bolji. Velika scena kao što je Svetsko prvenstvo je prilika za igrače da se prikažu u najboljem svetlu - rekao je Đorđević.

Podsetimo, u sklopu priprema za Mundobasket ove dve reprezentacije odigrale su prijateljsku utakmicu u kojoj je naša selekcija slavila sa 87:64.

Pored Srbije i Kine u grupi B se nalaze Portoriko i Južni Sudan i nema dileme da su "orlovi" glavni favoriti za prvo mesto u grupi B. Napomenimo i to, Portoriko i Južni Sudan će svoj meč na Mundobasketu odigrati ove subote od 10 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati