Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

30. 05. 2023. 20:05 16

Totalna nemoć Partizana u Ljubljani

Jednu od najslabijih partija u sezoni Partizan je prikazao večeras u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABa lige, koju je Cedevita Olimpija dobila sa ubedljivih 95:83.

Partizan je šuterski odlično započeo utakmicu, ređale su se trojke Smailagića, Nanelija i Pantera, ali je opet počela da do izražaja dolazi očajna skok-igra crno-belih, što je i u prvom meču u Beogradu bio najveći problem Partizana.

Tada je Obradovićev tim to nadomestio odličnom energijom u odbrani, ne dozvoljavajući odličnim šuterima rivala da dođu do izražaja, ali večeras je ta energija bila mnogo slabija.

Ljubljančani to koriste, ušli su i oni u svoju šutersku seriju, Jeremić i Ferel pre svih, pa su pred kraj prve četvrtine poveli sa 29:23.

Egzum je uz zvuk sirene pogodio trojku sa pola terena, nakratko je Partizan poveo početkom druge deonice, ali domači zatim prave seriju 9:1, vraćaju rezultatsku prednost koja do poluvremena postaje dvocifrena - 51:41.

Dvostruko više dkokova imala je Cedevita Olimpija u prvom poluvremenu, a ništa se po tim pitanju nije promenilo ni u nastavku. Uz to, kako je meč odmicao, bilo je primetno sve veće samopouzdanje domaćeg tima, pa je uz skakačku dominaciju sve bolje i šutirao.

Potpuno neočekivano, domaći su prelimili utakmicu u svoju korist u trenucoma kada je Jogi Ferel otišao na klupu, a ušli Rebec i Mulalić.

Tek što je ušao, Mulalić pogađa trojku uz faul Pantera, nešto kasnije Rebec pogađa još jednu preko Lesora i Cedevita Olimpija je pred kraj treće četvrtine povela sa 73:59.

Dante Egzum je svojom energijom pokušavao da vrati crno-bele u igru počekom poslednje deonice, ali brojni propusti u odbrani nisu ostali nekažnjeni i domaći su održavali petnaestak poena prednosti.

S obzirom na odličnu igru rezervista, trener Cedevita Olimpije Miro Alilović je imao luksuz da odmara Jogija Ferela sve do pet minuta pre kraja, a čim je ušao, Amerikanac je poentirao i nastavio Partizanovu agoniju u ovom meču.

Kakvu-takvu nadu Partizanu dao je Jam Madar sa svoja dva vezana pogotka kojima su crno-beli smanjili na 87:76. Posle tajm-auta Partizan je prišao i na osam poena razlike, ali onda Ferel uzvraća najpre novim poenima, a onda i sjajnom asistencijom za Dragića koji svojom trojkom stavlja tačku na ovaj meč.

Jogi Ferel najbolji sa 21 poenom, 8 skokova i 7 asistencija, a u Partizanu Panter 24, uz osam skokova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati