Košarka

Direktno.rs

14. 04. 2023. 22:38 0

Ovo su svi parovi plej-ofa Evrolige

Ligaški deo Evrolige se okončao utakmicama odigranim u petak, kada smo i saznali sve parove plej-ofa Evrolige.

Od četvrtka je poznato da je Olimpijakos sa prvog mesta ušao u plej-of, te da čeka osmoplasirani tim ligaškog dela sezone, a tada smo dobili i prvi četvrtfinalni par - Monako i Makabi.

Izraelski tim je u četvrtak savladao Real Madrid i završio kao petoplasirani, dok je Monako poražen od Efesa dan kasnije, ali to nije menjalo činjenicu da su četvrti tim prvog dela evroligaške sezone.

Ostatak pozicija ostao je nepoznanica, sve do petka uveče kada je Barselona pobedila Valensiju sa 85:71 i tako preskočila Real Madrid, te ih poslala na Partizan. Oni će kao drugoplasirani tim Evrolige imati za protivnika Fenerbahče.

Barselona je imala odličan postotak spoljnog šuta, Nikola Mirotić i Aleks Abrines su se pobrinuli da nikakvog iznenađenja u "Palati Blaugrana" ne bude.

Žalgiris se dugo mučio protiv Bajerna u "Audi domu" pred prepunom dvoranom svojih navijača, ali nakon "velikog odmora" usledilo je sjajno izdanje litvanskog tima, posebno u trećoj četvrtini gde su preokrenuli i bili u boljem ritmu. Međutim, Bajern se nije predavao. Pogađali su neke teške trojke na početku četvrte deonice, Jaramaz je uečstvovao u tome i domaći su uspevali ponovo da vode. Drhtala su srca "zelenima", kojih je bilo nekoliko hiljada u Minhenu jer su im navijači Bajerna preprodali karte, pa su gosti imali "domaćinsku" atmosferu. To ih je na kraju i nosilo do trijumfa, iako su imali i "+10", strepeli su do poslednjeg momenta budući da su slavili 80:83. Na taj način je i Baskonija eliminisana. Oni su se nadali porazu Žalgirisa jer bi u tom slučaju išli u plej-of, a Litvanci ne.

I, naposletku - Partizan. Sjajan preokret crno-belih protiv Panatinaikosa i nadoknađenih "-18" iz prvog poluvremena. Velika bitka u Areni, trojka Džejmsa Nanelija i euforija za šesto mesto i novi susret sa madridskim Realom.

Tako, Top 8 Evrolige za sezonu 2022/23 izgleda ovako:

Olimpijakos (1) - Fenerbahče (8)
Barselona (2) - Žalgiris (7)
Real Madrid (3) - Partizan (6)
Monako (4) - Makabi (5)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati