Košarka

Direktno.rs

07. 03. 2023. 20:03 0

NBA zvezdi zbog pištolja preti 50 mečeva suspenzije

As Memmfisa Dža Morant mogao bi da bude suspendovan na čak 50 utakmica, ako se dokaže da je poneo pištolj u timski avion.

NBA liga je pokrenula zvaničnu istragu kako bi se utvrdilo odakle plejmejkeru Grizlisa vatreno oružje sa video snimka koji je preplavio društvene mreže.

Podsetimo, već je objavljeno da će Morant biti van parketa na neodređeno vreme, dok se ne utvrde sve okolnosti zbog snimka na kojem se vidi kako drži pištolj u jednom noćnom klubu.

- Ako se dokaže da je Morant imao pištolj u blizini ekipe ili u timskom avionu, to je automatski suspenzija od 50 utakmica - piše NBA novinar Mark Stajn.

- Zbog toga NBA pokušava da utvrdi okolnosti koje su dovele do toga da se na video snimku vidi pištolj u Morantovoj ruci.

Policija u Koloradu je uveliko pokrenula istragu kako bi se takođe utvrdilo da li je Morant prekršio zakon. Veruje se da je sporni video snimljen u Grendejlu, maloj enklavi u okrugu Denvera koji je poznat po striptiz klubovima i tržnim centrima.

Kolorado je država u kojoj je nošenje oružja dozvoljeno, mada postoje izuzeci u zakonu, poput nošenja na federalnom posedu. U Koloradu je takođe zabranjeno nošenje oružja pod uticajem alkohola, dok NBA zabranjuje igračima isto dok su u krugu tima, saigrača ili na putu. Na snimku se ne vidi da li je Morant pod uticajem alkohola, ali je njegovo ponašanje u prvi mah videlo na hiljade ljudi, kasnije i milioni širom planete.

Pleju Memfisa se na teret stavilo i da je nedavno udario tinejdžera tokom jedne utakmice u rodnom Tenesiju. Posle tog incidenta navodno je svoju kuću napustio naoružan pištoljem, sa rukom na oružju. Takođe je bio umešan i u svađu sa policijom Memfisa u jednom tržnom centru pošto su odbili zahtev obezbeđenja da napuste parking istog.

Morantu ovo nije prvi put da bude deo incidenta koji uključuje oružje. Njegov dugogodišnji prijatelj Devonte Pek dobio je zabranu prisustvovanja utakmicama Grizlisa u "Fedeks Forumu" na godinu dana zbog vređanja košarkaša Indijane na utakmici koju je gledao iz prvih redova. Iz redova Pejsersa je čak saopšteno da je na njihove igrače upereno vatreno oružje, što je NBA liga oštro demantovala.

Ako se utvrdi krivica, Morant bi mogao da propusti ostatak ove i dobar deo naredne sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati