Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Danas ]

14. 02. 2023. 19:08 24

Čović: Hvala Vučiću! Nije predsednik mnogo pogrešio...

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović obratio se ovog utorka javnosti, kada je obnarodovao da će crveno-beli da učestvuju na Kupu Radivoja Koraća, ali je objasnio i neslaganje brojki o Zvezdinom dugu za porez koje su izneli predsednik države Aleksandar Vučić i prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Mada je tvrdio da je poreski dug Košarkaškog kluba Crvena zvezda znatno manji od 1.000.000 evra, Nebojša Čović danas je izjavio da njegova računica nije bila dobra.

- Tamo u Poreskoj upravi ima jedna nervozna Mira… Ona je službenik kojeg mi plaćamo, jer žena mora da prizna ono što smo završili ranije. Nikada Zvezdin dug u košarci, kada su porezi u pitanju nije bio veći od 100.000 evra. Nikada. Zvezdin dug je sada oko 600-700.000 evra. Osnovan je u odnosu na PDV… - izjavio je Čović u nedelju, da bi u međuvremenu drugačije izračunao.

- Nisam uzeo PDV iz decembra 2022. godine, tako da je dug za porez oko milion evra, pa predsednik Vučić nije mnogo pogrešio. Ja priznajem grešku, ali nije bila namera da polemišem, ocenjujem. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Njegov pristup, kada je sport u pitanju, veoma je dobar. Svi savezi su pokriveni, po pitanju poreza moramo da budemo svi uravnoteženi. Naš dug za porez se odnosi na PDV. Nemate bolji kredit od osam miliona evra duga za porez - objasnio je Zvezdin ovog utorka, pa dodao par stvari:

- U 2022. godine mi smo za porez platili 103 miliona dinara. Ove godine 13 miliona evra. Mi imamo eksel tabele, neka ih i drugi naprave. Bez pomoći države mi ne bismo mogli da funkcionišemo, samo što mi jedini imamo hrabrosti da to i kažemo. Naš dug se odnosi na 2021. godinu, pa onda delimično nismo plaćali u kontinuitetu, ali moram da kažem koliko smo dali za porez, od 1. jula - izdvojili za poreze 7,737.000 evra - naveo je Nebojša Čović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati