Košarka

Direktno.rs

07. 02. 2023. 07:41 0

Klej Tompson "sipao" trojke za istoriju NBA lige (VIDEO)

Košarkaš Golden Stejta Klej Tompson ušao je u istoriju NBA lige neverovatnom partijom u pobedi protiv Oklahome rezultatom 141:114!

Tompson je meč završio sa 42 poena, ali ono što je najvažnije jeste da je ubacio neverovatnih 12 trojki iz 16 pokušaja. Tom prilikom, izjednačio se sa svojim saigračem Stefom Karijem koji je takođe protiv Tandera 2016. imao učinak 12/16.

Upravo su Tompson i Kari jedina dvojica košarkaša u istoriji koji su više od jedanput postigli 12 trojki na meču. Učinili su to po dva puta.

Tompson je ujedno napravio istorijski korak i tako što je imao 68,2 odsto procenata ubačenih koševa, što čini najbolji ukupni procenat iz igre u bilo kojoj utakmici sa najmanje 12 trojki.

Klej, inače, drži NBA rekord po broju ubačenih trojki - 14, ali je u ovoj utakmici bio efikasniji nego te 2018. protiv Čikaga.

Džordan Pul je takođe imao noć za pamćenje, jer je uz 21 poen ostvario 12 asistencija i dobio je pohvale trenera Stiva Kera. Vigins je dodao 18, Divinćenco 14, a Grin 12. Gildžes-Aleksander je sa 20 bio najefikasniji u redovima Tandera, dok je jedan manje imao Aron Vigins.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati