Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

29. 01. 2023. 20:53 0

Partizan se mučio pa slomio otpor Mornara

U poslednjoj večerašnjoj utakmici 17. kola ABA lige, Partizan je večeras kao domaćin u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' pred 5.033 gledalaca savladao ekipu Mornara rezultatom 92:74. Ovo je petnaesta pobeda Partizana, a Barani su upisali jedanaesti poraz i nalaze se u sve težoj situaciji kada je u pitanju borba za opstanak.

Crno-beli su večeras nastupili bez Dantea Egzuma i Matijasa Lesora koji su dobili poštedu pred meč sa Asvelom u utorak, pa je to bila prilika da se istaknu i neki drugi igrači koji su ove sezone imali manju minutažu, poput Brodzijanskog, na primer. Prva četvrtina protekla je u efikasnoj igri na obe strane. U Partizanu je najraspoloženiji bio Janis Papapetru koji je u prvih deset minuta pogodio tri trojke iz četiri pokušaja, dok je na drugoj strani glavnu ulogu imao doskorašnji košarkaš Partizana Gregor Glas koji je vrlo brzo stigao do deset postignutih poena.

U drugi kvartal se ušlo minimalnim vođstvom Partizana (28:26), a gosti iz Bara su i u drugoj četvrtini odlično parirali ekipi Željka Obradovića.Alen Smailagić je u tom delu igre preuzeo od Papapetrua glavnu ulogu u ekipi Partizana, ali su crno-beli posustali u finišu prvog poluvremena, što su gosti iskoristili da nakratko pređu u vođstvo. Na poluvreme se otišlo možda i najpravednijim rezultatom 41:41, posle svega što se moglo videti u prvih 20 minuta igre. Očekivalo se da u nastavku Partizan pojača ritam, to se donekle i dogodilo, ali ekipa Mornara, pojačana i Krisom Džonsom i Džordanom Goldvajerom nije dozvoljavala crno-belima da se značajnije rezultatski odlepe.Prvu dvocifrenu prednost od početka utakmice Partizanu je doneo Uroš Trifunović, svojom trojkom na početku poslednje četvrtine, kada su crno-beli poveli sa 74:62. Tu razliku je domaći tim uglavnom i održavao do kraja utakmice i bez većih problema upisao očekivanu pobedu. Papapetru je u Partizanu bio najefikasniji sa 19 poena, Smailagić je upisao 15, Ledej 14, a Avramović 13, uz osam asistencija. U ekipi Mornara Gregor Glas najefikasniji sa 20 poena i pet skokova, a Kris Džons ga je pratio sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti.

Partizan – Mornar 92:74 (28:26, 13:15, 30:21, 21:12)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić" (Beograd); Sudije: Sašo Petek, Luka Kardum, Marko Mustapić

Partizan: Vukčević, Ledej 14, Avramović 13, Panter, Smailagić 15, Papapetru 19, Brodzijanski 7, Naneli 3, Trifunović 9, Anđušić 10, Madar 2

Mornar: Goldvajer 2, Džons 15, Glas 20, Đoković 7, Peković, Vranković 6, Kovačević 8, Marijukić, Pecarski 5, Miković 2, Vujačić 9, Radetić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati