Košarka

M. Z.

01. 12. 2022. 22:39 5

Zvižduci u Areni: Partizan izgubio i od Valensije!

Košarkaši Partizana su produžili seriju poraza, pošto su u neizvesnoj završnici u Areni poraženi od Valensije sa 100:96 posle produžetka u okviru 11. kola Evrolige. Izazvalo je to nezadovoljstvo navijača, pa su se čuli i zvižduci u najvećoj dvorani na Balkanu.

Bio je to duel ekipa koje su ređale poraze u proteklih nekoliko kola, a Valensija je ovog četvrtka tu svoju lošu seriju uspela da prekine. Partizan sada ima skor 4-7, a Valensija je stigla do pete pobede u 11 kola.

Partizan je utakmicu počeo predvođen raspoloženim Madarom u napadu, Izraelac je upisao prvih šest poena za svoj tim, ubrzo mu se pridružio i Naneli, ali su se ponovo pojavile boljke u odbrani, koje su najizraženije bile u defanzivnom skoku i Valensija je to obilato koristila u većem delu meča.

Pokušao je trener Obradović da uvođenjem Matijasa Lesora taj problem donekle ublaži i centar Partizana je brzo došao do izražaja i u skoku i poenima, pa su crno-beli u završnici prvog kvartala uspeli da anuliraju blagu prednost Valensije.

Ravnopravna borba vodila se i tokom druge četvrtine, i dalje je Partizan imao odbrambenih problema, ali nekoliko minuta ni napad nije funkcionisao, što Valensija nije uspela da značajnije iskoristi, izuzev što je stekla pet poena prednosti u ovom delu igre.

Ali, u finišu prvbog poluvremena Papapetru je par puta odigrao fenomenalno u odbrani, Panter je pogodio dve trojke, atmosfera u dvorani je dostigla vrhunac i Partizan je na poluvreme odneo šest poena prednosti - 43:37.

Sjajna odbrana Partizana i početkom druge četvrtine i vrlo brzo su crno-beli stigli i na plus devet - 49:40. Međutim, opet oscilacije u igri, taman kada se pomislilo da Partizan preuzima kontrolu, došlo je do serije novih grešaka. Valensija je uspela da uhvati priključak i nešto kasnije priđe na samo dva poena razlike.

Ali, veliki problemi za Partizan su usledili u poslednjoj deonici. Sve veća nesigurnost u napadu, izgubljene lopte, a kapiten Panter je u pojedinim trenucima delovao kao da prvi put igra sa ovim igračima crno-belih.

Valensija je u poslednja tri minuta meča ušla sa četiri poena prednosti - 77:73, a nadu domaćima daje Egzum svojim zakucavanjem na dva i po minuta.

Klaver na drugoj strani, posle još jedne loše reakcije crno-belih u odbrani vraća četiri poena prednosti gostima, a na drugoj strani uzvraća Panter trojkom za "minus jedan".

Konačno su crno-beli uspeli da se odbrane, posle čega Panter ponovo pogađa za minimalno vođstvo, ali Harper na drugoj strani uzvraća trojkom. Panter u finišu preuzima punu odgovornost u napadu Partizana, iznudio je prekršaj, posle kog je sa linije penala izjednačio na 82:82, ali na 20 sekundi do kraja Harper pogađa i preko Lesora, za novo vođstvo Valensije - 84:82.

Usledio je tajm-aut posle kog Panter uspeva da iznudi novi prekršaj i da Partizanu donese novo izjednačenje - 84:84 na 11 sekundi do kraja.

Crno-beli su posle tajm-auta odlučili da brane ovaj napad i na njihovu sreću Džons nije bio precizan u šutu za tri poena, pa je meč otišao u produžetak.

Dodatnih pet minuta počinje faulom Nanelija i Klaverovim poenima sa linije penala za vođstvo Valensije od 86:84. Panter nba isti način uzvraća, ali Dubljević vraća prednost Valensiji.

Ne može ni Panter sve da pogodi, što Valensija koristi da dodatno uveća svoju prednost - 90:86, ali konačno odgovornost u napadu preuzimaju i Ledej i Lesor, pa je Partizan uspeo da izjednači.

Problem je što crno-beli nikako nisu uspevali da povedu, da pritisak prebace na goste koji trojkom Lopez-Arostegija opet prelaze u vođstvo - 93:90 na dva minuta do kraja.

Kada je Valensija uvećala prednost na plus pet, već je "mirisalo" na novi poraz Partizana, i publika se utišala i do pred sam kraj crno-beli nisu uspeli da tu sliku promene.

Nadu im je vratio Naneli trojkom kojom je Partizan prišao na 98:96 na 37 sekundi do kraja.

Uspeo je Partuizan da se odbrani, izgledalo je da će na 11 sekundi pre kraja krenuti u kontru, ali Lopez-Arostegi krade loptu Nanliju, Panter je napravio peti prekršaj nad Harperom i tu je priča bila završena.

PARTIZAN - VALENSIJA 96:100 (21:21, 22:16, 21:23, 20:24, 12:16)

Dvorana: "Arena". Sudije: Boris Rižik, Sefi Šemeš, Tomas Bizuel.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 12, Panter 19, Papapetru 4, Egzum 9, Brodžijanski, Naneli 15, Glas, Lesor 22, Trifunović, Anđušić 2, Madar 13.

VALENSIJA: Harper 14, Klavver 9, Puerto, Pradilja 6, Veb 18, Lopez-Arostegi 17, Džons 2, Ferando, Radebo 4, Dubljević 8, Aleksander, Rivero 22.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati