Košarka

Direktno.rs

15. 11. 2022. 14:10 26

Pešić uvredio Jokića, Divca, Sabonisa...

Srbija će se plasirati na Svetsko prvenstvo u košarci. Velika borba naših igrača dovela je do toga da nas boginja sreće pogleda. I to širom otvorenih očiju. Pre tri dana smo na jedvite jade dobili Britaniju. Juče, uz puno, puno sreće pobedili smo Tursku. Uz isto toliko sreće i pomoć sudija Grčka je pobedila Belgiju i tako ćemo i pored dva poraza od Belgije ipak u Aziju sledeće godine.

Micića nije bilo jer ga nije pustio mrski Ataman. O tome svi pričaju. Nije bilo ni Milutinova i Davidovca koga nisu pusti braća Rusi, iako CSKA ne igra Evroligu. O tome ne priča niko.

Oni koji su bili tu - dali su sve od sebe. Odlična partija Gudurića, velika pomoć Jovića koji trenutno i ne igra nigde jer nema klub, neverovatna tri od tri za tri poena Ristića u poslednjoj četvrtini i fenomenalna odbrana Lučića na Vilbekinu u poslednjem napadu su uz veliko izgaranje svih, doneli pobedu.

A onda je na scenu stupio Svetislav Pešić. Čovek koji je posle ispadanja na EP otišao u Minhen umesto sa ekipom u Beograd, koji je davao intervjue za bosanske, ali reč nije progovorio za srpske medije, sinoć je progovorio. Kad vidimo sta je izgovorio ispada da je bolje da je ćutao.

Neprimereno je da bilo ko za bilo kog igrača izgovori rečenicu "da Vilbekin u poslednjem napadu nije znao gde mu je dupe, a gde glava", kako je to izgovorio srpski selektor. To je ulični rečnik koji ne može da se koristi u javnim obraćanjima. Na stranu to što je Vilbekin odigrao sjajnu utakmicu, što nijedan incident na terenu nije napravio. Naprotiv, ponašao se krajnje srdačno i pristojno i prema našim igračima i prema publici u "Pioniru".

Ali Pešić se tu nije zaustavio. U nameri da pohvali Ristića i njegove trojke koje su nas održale u meču, Pešić je izgovorio da "Ristić, iako je centar, ima glavu, inteligentan je"!

Ovom rečenicom je Pešić uvredio ogroman broj velikih asova poput Sabonisa, Divca, Jokića i mnogih drugih koji su bili ili su vođe svojih timova, a igrali su na poziciji centara. Da ne govorimo o tome da je i jedan Bora Stanković igrao na istoj poziviji. Svi ti i na hiljade drugih igrača su i te kako pokazivali da su inteligentni igrači, kao i većina njihovih sportskih kolega.

Verovatno je Pešić hteo da istakne da Ristić nije tip igrača čiji je posao "samo da skače" i postiže poene ispod koša, ali je to učinio na krajnje neprimeren i uvredljiv način. Uostalom, odavno košarka više nije sport u kome postoji takva podela, samo to Pešiću niko nije javio.

Čitajući šta je sve Pešić izgovorio otkako je za skoro pola miliona evra godišnje došao da spasava srpsku košarku nameće se jasan zaključak da ljudi koji vode KSS treba da obave ozbiljan razgovor sa selektorom. I da mu u tom razgovoru objasne da se sa mesta sektora košarke reprezentacije Srbije ne može izražavati kao navijač u kafani. Jer to jednostavno ne ide uz funkciju koju obavlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati